Gem grimme radiatorrør under loftet

Med lidt mdf-plade, et par lister og et par timers arbejde er det nemt at skjule radiatorør, der løber under loftet i specialfremstillede kasser.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
1 dag
Pris
500 kroner
Gem grimme radiatorrør under loftet

Det tager kun en enkelt mand et par timer at bygge en kasse til at skjule radiatorrør under loftet.

Intro

I denne byggevejledning lærer vi dig, hvordan du bygger kasser i mdf-plade, som på en lækker og diskret måde skjuler de vandrette radiatorør, du ikke bare lige kan fjerne, når du renoverer kælderen.

Vi viser dig principperne du skal bruge til at skræddersy en løsning, som passer til netop dine vandrør samt hvilke materialer, du skal bruge til at gennemføre projektet.

Arbejdet kræver kun ét sæt hænder, og projektet er nemt at gennemføre, hvis du har en stiksav, en skruemaskine, lidt malergrej og en fugepistol til rådighed.

Vejledning

01
Sådan gør du 8 Trin

Her er et projekt i den meget overskuelige ende af sværhedsskalaen. Kælderen er blevet flot renoveret. Der mangler bare lige at blive gjort noget ved de vandrette stykker radiatorrør, som stadig samler støv under loftet.

Derfor pakkes de ind i en simpel kasse af MDF-plade og enkelte lister. Kassen, som er dimensioneret en smule større end rørene, bliver udstyret med spots, der trækker fokus væk fra kilden i loftet og ned mod gulvet i stedet. Endelig males kassen, og der fuges langs kanten.

1

Tag mål til kassen flere steder. Brug tommestok og vaterpas til at måle, hvor dyb kassen skal være. Rørene er ikke vandrette, så tjek flere steder, hvor dyb kassen skal være. Husk evt. plads til lamper.

2

Montér to fastgøringslister (C). Mål ud fra væggen flere steder, så du kan slå en streg under loftet, parallelt med væggen. Stregen viser kassens bredde. Skru de to første lister (C) fast med 5,0 x 60 mm skruer.

3

Skru frontplader (A) fast i fastgøringslisten under loftet. Brug 3,5 x 40 mm skruer til at fastgøre frontpladerne. Brug listen (D) til at samle frontpladerne over.

4

Gør klar til fastgøringslister (C ) på væggen. Hold et vaterpas ind mod bunden af frontpladerne. Markér højden på væggen. Montér fastgøringslisten på væggen med plugs og skruer i den højde, du har afsat.

5

Skær ud til lodrette rør. Hold bundpladen (B) op, og tegn op, hvor der skal skæres ud til lodrette rørstykker. Skær ud til de lodrette rør med en stiksav.

6

Skru bundpladerne (B) på. Løft dem på plads, og støt dem midtfor med en reglar, som stilles i spænd på gulvet. Skru derpå bundpladerne fast med 3,5 x 40 mm skruer.

7

Mal kassen, så den passer ind i rummet. Det er tid til at lave den sidste finish, og det starter med et lag maling. Brug den samme farve som væggen og loftet.

8

Afslut med at fuge. Til slut lægger du fuger, hvor kassen møder væggen og loftet. Brug akrylfuge, så den kan males over, hvis du ønsker det.

Materialer

12 mm MDF-plade

 • Frontplader (A)
 • Bundplader (B)

24 x 45 mm lister

 • Lister til fastgøring (C)
 • Liste til at samle over (D)

Diverse

 • 3,5 x 40 og 5,0 x 60 mm skruer
 • Passende plugs
 • Grunder og maling

Tidsforbrug

En arbejdsdag plus tørretid.

Pris

400-500 kr.

Sværhedsgrad

Det her kan du sagtens klare.

Video

VÆRKTØJ: Sådan bruger du stiksaven

I videoen her lærer du alt om om stiksavens muligheder, klinger og funktioner. Med den rigtige indstilling kan saven klare næsten alle opgaver: kurvede snit, lige snit, vinklede snit og hurtige, grove snit. Og med den rigtige klinge kan du save i både træ, plast, metal og sarte overflader.

TIPS: Luk for varmen når du maler

TIPS: Undgå fnug fra malerrullen

VÆRKTØJ: Sådan bruger du skruemaskinen

I videoen her lærer du alt om det mest populære stykke gør det selv-værktøj. Ud over at skrue skruer i og bore huller i en lang række forskellige materialer, findes der masser af tilbehør, der gør dig i stand til at bore store huller, skrue møtrikker og franske skruer i, undersænke skruer, slibe, polere og meget mere.

Tips & Tricks

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

  Andre læser lige nu ...

  Mere fra kategorien Indretning