Hæng planterne op

Hvis det kniber med pladsen i vindueskarmen, kan du hænge dine planter op. Ophænget her er dekorativt og superlet at lave. Det kræver bare et bræt, noget reb og et par kroge.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
2 timer
Pris
100 kroner
Hæng planterne op

Her er ophænget brugt til krydderurter, der er nemme at komme til.

Intro

Det er sjældent, at der er plads nok i vindueskarmen. Men med dette ophæng, der giver dig mulighed for at hænge dine planter op i vinduet i stedet, får du lidt mere.

Det er et supernemt projekt, hvor alle kan være med. Og det kræver heller ikke den store værktøjspark. En stiksav og en boremaskine er alt, hvad du har brug for.

I artiklen får du trin-billeder med tekster, der grundigt fortæller, hvordan du skal gøre. Og du får også en liste med de materialer, der skal bruges.

Blomsterophænget kan laves på et par timer. God fornøjelse!

Vejledning

01
Sådan bygger du ophænget 6 Trin

Det er nemt at tilpasse ophænget, så det passer til dine forhold. Brættet her er 80 cm langt med plads til tre krukker.

1

Lav en skabelon i pap. Tegn op på pappet, hvor krukkerne skal være. De vendes på hovedet, og deres omrids tegnes op. Bagefter tegner du en streg 4 mm inden for omridset og klipper huller i pappet efter den inderste streg.

2

Overfør skabelonens huller til brættet. Cirklerne tegnes op med en passende afstand til kanten og mellem krukkerne. Bor et hul ved stregen, så der er plads til stiksavens klinge. Husk at lægge noget under brættet, hvis der ikke må bores i underlaget.

3

Sav hullerne ud med stiksaven. Det kan være en god idé at slå pendulfunktionen på stiksaven fra, så klingen ikke bevæger sig så hurtigt. Det giver et flottere snit. Lad afstandsklodserne under brættet blive liggende, mens du saver.

4

Slib kanterne helt jævne og glatte. Er kanterne meget ru, kan du starte med en fil, inden du finsliber med slibepapir.

5

Mål op, hvor lange rebene skal være. Sæt tape omkring rebet, hvor det skal skæres, så det ikke flosser.

6

Bor huller i brættets hjørner, 3 cm fra kanterne. Vi bruger et 10 mm bor, så det 8 mm tykke reb er nemt at trække igennem. Bind knuder for enden af rebene, når de er trukket igennem brættet, og hæng det så op i kroge sat fast i loftet.

Materialer

  • 21 mm høvlet træ, 9,5 x 80 cm
  • 8 mm reb (her hamp), 4 m
  • 2 kroge

Tidsforbrug

Et par timer.

Pris

Ca. 70 kr.

Sværhedsgrad

Et fint begynderprojekt, hvor alle kan være med.

Video

Sådan bruger du stiksaven

I videoen her lærer du alt om om stiksavens muligheder, klinger og funktioner. Med den rigtige indstilling kan saven klare næsten alle opgaver: kurvede snit, lige snit, vinklede snit og hurtige, grove snit. Og med den rigtige klinge kan du save i både træ, plast, metal og sarte overflader.

Video

Rent snit med stiksaven

Video

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Indretning