Mere plads på værelset med en hems over trappen

Huset her har et lille værelse, der ligger op ad trappeopgangen. Her er der en masse uudnyttet plads over trappen. Med et hul i væggen ud til rummet over trappen udbygges værelset, så der kan være fx en soveplads eller en skabsvæg. Der er mange penge at spare, hvis du kan finde uudnyttet plads i din bolig i stedet for at bygge til eller flytte.

I jagten på at finde ekstra kvadratmeter i boligen kan det ofte betale sig at kigge op og se efter uudnyttede kubikmeter. Det gemmer der sig fx næsten altid i rummet over en trappe, hvor der i begyndelsen af et trappeforløb er meget højt til loftet. Disse kubikmeter kan du udnytte til ekstra kvadratmeter i værelset, der støder op til trappeopgangen.

Det høje rum over trappen giver fx mulighed for at lave en hems i det tilstødende værelse, hvor der kan indrettes en soveplads. I et lille værelse sparer det meget plads på det sparsomme gulvareal, hvis der ikke skal stå en seng. Hvis det er et børneværelse, der udvides med en hems, er det oplagt at gøre den huleagtig. Udvidelsen af værelset kan også bruges til opbevaring ved fx at bygge en skabsvæg.

Når værelset udvides, skal der slås hul i væggen og bygges et træskelet med en solid befæstelse til væggen. Er væggen, der skal slås hul i, bærende, bør du først rådføre dig med en fagmand. Ønsker du lys til værelset, kan du bygge et vindue ind i træskelettet.

Det er en god idé at opdele projektet i forskellige underprojekter. Du får et overblik over, hvad der er svært og måske kræver en fagmand, og hvad der er let, så du kan lave det selv og spare en masse penge til professionelle håndværkere.

Problem

Der er tre værelser på 1.-salen, hvoraf de to (1 og 3) er ret små. Det er svært at gøre værelse 1 større, da det vil reducere gangarealet på reposen og besværliggøre adgang til værelse 2 og 3. Men værelse 3 er til at arbejde med.

Løsning

Værelse 3 ligger lige op ad trappeopgangen. Det giver mulighed for at gøre det større ved at lave hul i væggen ud til rummet over trappen. Her kan være en soveplads eller en skabsvæg, som dermed ikke optager plads på det sparsomme gulvareal.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Indretning