10 køkkentrends du (måske) fortryder

Tænk dig om en ekstra gang, inden du udskifter dit køkken efter de seneste køkkentrends. Ikke alle trends er lige smarte, hvis du bruger dit køkken meget.

Skal du have nyt køkken, er der mange valg, du skal træffe. Har du fx råd til et snedkerkøkken, eller kan mindre gøre det? Dine valg bliver også påvirket af tidens trends i køkkenet, hvor det lige nu fx er moderne ikke at have overskabe. Derudover er der en lang række mindre ting, du skal tage stilling til. Hvor stor skal køkkenvasken være? Og hvad med køkkengreb - skal du vælge et traditionelt køkkengreb i træ eller kaste dig ud i en moderne læderstrop?

Vi har kigget nærmere på 10 køkkentrends:

 1. Et sort armatur
 2. Snedkersamlinger
 3. Et mørkt køkken
 4. Brede skuffer
 5. En dobbelt vask
 6. Matte fronter
 7. Åbne hylder
 8. Læderstrop som greb
 9. Bordplader i granit/terrazzo/beton
 10. En ekstra skuffe øverst i den store skuffe

Så læs med, inden du bygger om, så du ikke træffer valg, du fortryder.

Sort armatur 1

Sort armatur

Et sort armatur kan virke mere roligt, hvis du før havde et blankt. Men bor du i et område med meget kalk, skal du være opmærksom på, at den hvide kalk ses ekstremt tydeligt på den sorte baggrund.

Snedkersamling 2

Snedkersamling

Snedkersamlinger er håndværksmæssige lækkerier. Så sørg nu for, at de kan ses. Hvis snedkersamlingerne kun er synlige, når skufferne er åbne, gemmer du jo lækkerierne væk det meste af tiden. Du får mest glæde af de smukke samlinger, hvis de (også) kan ses, når skufferne er lukkede.

Mørkt køkken 3

Mørkt køkken

Et mørkt køkken, fx i mørkt ædeltræ, kan være superflot. Har du mange skabe både som over- og underskabe, skal du være opmærksom på, at det godt kan virke lidt “huleagtigt”. Især hvis du har andre mørke ting, fx møbler eller en malet væg, tæt på eller i dit køkken.

Brede skuffer 4

Brede skuffer

Brede skuffer giver god plads til opbevaring, hvilket er noget, de fleste drømmer om. Men inden du installerer brede skuffer, bør du tænke over, hvor ofte der er to eller flere i køkkenet på samme tid. Hvis det er tilfældet, er det måske ikke så god en idé med de meget brede skuffer, da det nemt kan betyde, at den, der står og arbejder ved køkkenbordet, må flytte sig, for at den anden kan komme til skuffen.

Dobbeltvask 5

Dobbeltvask

En dobbeltvask gør det muligt at kunne vaske op og skylle grøntsager på samme tid – eller andet, hvor du skal bruge vasken med vand. Overvej, hvor stort dit behov reelt er for det, og om du i virkeligheden har mere brug for bordpladsen, da en dobbeltvask jo tager noget mere af din bordplads end en almindelig vask.

Matte fronter 6

Matte fronter

Matte fronter er superflotte og virker rolige og harmoniske, men vær opmærksom på, at fedtede fingre er meget tydelige på en mat flade, og den kan være svær at gøre ordentligt ren. Så bliver der lavet meget mad i dit køkken, er der øget risiko for fedtede fingre – og du kan overveje en mere rengøringsvenlig overflade i stedet.

Åbne hylder 7

Åbne hylder

Åbne hylder ser dekorative ud, og du kan nemt snuppe en kop eller skål på den åbne hylde. Men tingene bliver hurtigt beskidte og fedtede i et køkken, når de ikke står beskyttet bag en låge.

Læderstropper 8

Læderstropper

Læderstropper som greb er en kreativ løsning, der giver et fint, naturligt look. Men overvej, om lige præcis så vigtig en del af køkkenet som grebene – som du ofte har fat i mange gange om dagen – giver dig et godt nok greb. Overvej også, hvor ofte du vil komme til at tage fat i grebene med beskidte fingre, for læder er langt mere besværligt at gøre rent end fx et greb i stål eller træ.

Betonbordplade 9

Betonbordplade

Bordplader i granit/terrazzo/beton er flotte, men sarte. Inden du monterer en bordplade i fx beton, så tænk over din adfærd i køkkenet. Spilder du tit lidt rødvin, taber en syltet rødbede eller skærer citronskiver direkte på bordpladen? Hvis det er sandsynlige scenarier, bør du vælge et mindre sart materiale, fx laminat.

Ekstra skuffe indvendigt 10

Ekstra skuffe indvendigt

En ekstra skuffe indvendigt over den store skuffe udnytter pladsen godt, men lad være med at putte de mest anvendte ting som fx bestik i disse skuffer. Ellers skal du altid åbne og lukke to skuffer, hver gang du skal have fat i bestikket. Det bliver de fleste trætte af. Til ting, du ikke bruger så tit, er den ekstra skuffe fin.

  Andre læser lige nu ...

  Mere fra kategorien Køkken