Let
Svær
Nyt køkken på gamle elementer

Vejen til et nyt køkken er ofte meget kortere, end du tror. Køkkenet her forvandler vi til et lyst, lækkert og tidssvarende centrum i huset for bare 24.000 kroner. Dertil kommer nye hvidevarer – men prisen dækker til gengæld også de nye vægge og det nye gulv. Og forvandlingen sker så kvikt, at familien klarer sig fint undervejs med et par elektriske kogeplader.

Både prisen og tempoet kommer for en stor del af, at vi genbruger meget af køkkenet. De fleste skabe, grundplanen, selv de gamle flisevægge, hvor vi blot fjerner lidt maling.

God planlægning er alfa og omega

Den anden del af forklaringen er en rigtig god planlægning. Vi har i god tid besluttet os for den nye stil og de nye materialer, vi har valgt farve til væggen, valgt nye gardiner og hvidevarer. Og vi har alle de afgørende ting i hus, inden vi går i gang.

De nye, hvide låger og skuffefronter, de nye bordplader i massiv nyatoh. Det lyse klikgulv. De nye hårde hvidevarer med deres rustfri fronter, sokkelstykkerne med metallook.

Det hele står klar, da vi begynder at pille de gamle låger af skabene og skrabe den blå farve af fliserne. Og vi har aftaler med elektriker og vvs-manden, så deres ferier ikke sætter arbejdet i stå.

Så efter bare to uger står vores nye køkken klar. Velfungerende, lyst og lækkert som aldrig før. Og lige i tidens ånd.