Byggevejledning
Let
Svær

Når dit nye køkken er ankommet og lagt ud på gulvet, kan det godt virke overvældende. Mange pakker, poser med skruer og beslag, håndgreb og andre løse dele. Men fortvivl ikke, bare tag dig tid til at tjekke, at du har fået alt hjem, og at det i øvrigt er det rigtige. Og sørg for at samle alle skabe, før du begynder at sætte dem op, så er du godt på vej.

Samling af skabe

Du kan vælge at betale køkkenfirmaet for at samle skabene, men det er ikke specielt svært, så spar bare de penge. Om du vil samle skabene, efterhånden som de skal op, eller alle på én gang, afhænger af, hvor god plads du har. Men det er en fordel at samle alle skabe før montering; så ser du, om der mangler noget.

Opstilling

Når du skal til at stille skabe op, så start med at tegne op, hvor de enkelte skabe skal stå. Og husk at lave afstand ud til væggen i enderne, hvis der skal være låger, ellers kan de ikke åbnes helt.

Mellemrummet lukkes med det, der hedder en tilsætning (et bræt, der ligner alt det andet). Når du monterer det første skab, så vær meget omhyggelig med at få det fuldstændig lodret og vandret på alle ledder, før du gør det fast til væggen. Det er det første skab, du bruger til at rette de næste skabe ind efter.