Denne geniale tape redder alt

Folkene bag FiberFix Repair Wrap påstår, at tapen er 100 gange stærkere end gaffatape.

Alt kan tapes: Tapet hammer

På hammeren skal tapen kunne holde til mange gentagne og hårde stød.

Det skal testes – og med ekstremt krævende opgaver!

Så vi taper en hammer og en spade. Hvis tapen kan klare en hammer, så kan den klare alt – også et knækket bordben, et gelænder eller en teltstang. En rulle koster fra 80 kr. og findes i specialudgaver, der kan holde et tryk på 13,7 bar tilbage eller klare temperaturer over 1.000°. Reparationen kan slibes helt glat og males over.

I pakken sammen med tapen følger gummihandsker, slibepapir til rengøring og et vinylbånd til at holde sammen på det hele, mens det tørrer.

Det eneste, du selv skal stå for, er en skål med lunkent vand og evt. en kniv til at fjerne splinter, der sidder i vejen. Selve tapen ligger i en lufttæt pose. Vent med at åbne den, til du er helt klar. Den skal nemlig bruges inden for fem minutter efter åbning.

Sådan gør du

1. Tag gummihandsker på. Tapen bliver meget klistret, når den har ligget i blød.

2. Gør samlingen klar ved at rense området omkring skaden og fjerne splinter, der måtte sidde i vejen. Lakerede overflader slibes med det medfølgende slibepapir.

3. Dyp tapen i lunkent vand i fem sekunder, til den er helt gennemvædet. Tapen aktiveres, når den påvirkes af vand og luft.

4. Rul tapen på, så den dækker 5-10 cm på hver side af samlingen. Det inderste lag skal rulles på, så det ikke skrider. Lagene udenpå lægges så stramt som muligt.

5. Rul det medfølgende vinylbånd på, så det hele holdes tæt sammen, mens det tørrer. Efter fem minutter fjernes båndet, og tapen er hærdet og klar til at blive testet.

Så gode som nye

Hvis det ikke var, fordi vi tydeligt kunne se det og selv havde gjort det, ville vi aldrig have gættet på, at hammeren
og spaden var blevet lappet. De virker præcis lige så stærke, som før de knækkede, og selv da vi hamrede kæmpestore 5,5 x 160 mm søm i, var der ingen usikkerhed at spore. Vi er enormt imponerede!

Alt kan tapes: Tapet hammer

På hammeren skal tapen kunne holde til mange gentagne og hårde stød.

Alt kan tapes: Lap spaden

Tapen skal kunne holde sammen på spaden, når der lægges vægt i, og skaftet fungerer som løftestang.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Materialer