Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Find den rigtige flisefuge

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Mellemrummet mellem fliser og klinker fyldes ud med flisefugemasse, dels for at tætne overfladen, dels for at fremhæve udseendet. Fugebredden samt fugt- og temperaturforholdene afgør, hvilken slags flisefuge der skal anvendes.

Flisefuge: Med det rigtige værktøj og lidt øvelse kan du fuge flisevægge og -gulve med et flot resultat.

Flisefuge: Med det rigtige værktøj og lidt øvelse kan du fuge flisevægge og -gulve med et flot resultat.

HVAD BRUGES FLISEFUGE TIL?

Hvad bruges flisefuge til? ´Flisefuge til vægfliser inde

VÆGFLISER INDE Vægfliser sættes oftest op med en ret smal fuge. Og her foretrækker de fleste en finkornet fuge. Kontrastfarve eller samme farve som fliserne – det er en smagssag.

Hvad bruges flisefuge til? Flisefuge til gulvfliser/klinker inde

GULVFLISER/KLINKER INDE Et flisegulv bliver glat, når det bliver vådt. Derfor er en bred fuge at foretrække til gulvfliser og klinker i badeværelser og andre vådrum. Det øger skridsikkerheden.

Hvad bruges flisefuge til? Flisefuge til ´fliser/klinker ude

FLISER/KLINKER UDE Belægning udendørs skal tåle al slags vejr – derfor skal fugen kunne tåle frost og vand. Er solen meget på, kan man overveje en uv-sikker epoxyfuge på terrassen.

HVORDAN BRUGES FLISEFUGE?

Flisefuge: Hvordan bruges flisefuge?

Flisefugemassen købes i sække eller spande og røres op med vand. Det er vigtigt, at massen bliver helt glat og uden klumper, da der ellers kan komme huller i fugen.

Fugemassen trækkes ud over fliserne i skrå bevægelser med en gummispartel eller et gummibeklædt fugebræt. Sørg for at arbejde massen godt ned i fugerne – de skal være fyldt ud, så fugen er tæt.

Flisefuge: Hvordan bruges flisefuge? Når fugemassen har sat sig lidt, renses overfladen med et skumbræt eller en svamp og rent vand.

Når fugemassen har sat sig lidt, renses overfladen med et skumbræt eller en svamp og rent vand. Pas på ikke at bruge så meget vand, at fugerne opløses.

Epoxyfuger renses af umiddelbart efter påføring, da de hærder inden for 60 minutter. Herefter skal der specialrensemiddel til for at fjerne overskydende fugemasse, og et tykt lag kommer aldrig af.

VARIANTER AF FLISEFUGE

Varianter af flisefuge: Standardflisefuge

STANDARDFLISEFUGE. En finkornet, cementbaseret fugemasse, der er forstærket med kunststof. Anvendes til 1-5-mm-fuger inde og ude. Skal vaskes af med en hårdt opvredet svamp ad flere omgange, inden fugen er hærdet (dvs. 3-4 timer).

Varianter af flisefuge: Multifugemasse

MULTIFUGEMASSE. Fugemassen til stort set det hele, både inde og ude. Klarer fuger fra 2 til 20 mm og tåler både vand og frost. Lip har i øvrigt en materialeberegner på hjemmesiden, så man nemt kan se, hvor meget flisefuge man skal købe.

Varianter af flisefuge: Klinkefuge

KLINKEFUGE. Denne fugemasse er specielt velegnet til gulvklinker – fugebredden går helt op til 20 mm, og den er frostsikker. De grove korn (op til 1 mm) gør fugen rustik og skridsikker. Der er 3-4 timer at bearbejde fugen i, fra den er rørt op.

Varianter af flisefuge: Hurtigttørrende fuge

HURTIGTTØRRENDE FUGE. Kan bruges til alle slags fliser og mosaik, men er især velegnet til lys marmor. Fugebredden er fra 2 til 8 mm, og der skal arbejdes hurtigt, eftersom fugen hærder på 30 minutter og er trædefast efter bare 3 timer.

Varianter af flisefuge: Silikonefuge

SILIKONEFUGE. De steder, hvor forskellige materialer mødes, og i hjørnesamlinger er det nødvendigt at bruge en silikonefuge, der kan bevæge sig og stadig holde tæt. Fugen påføres med en fugepistol og skrabes glat med en fugepind eller en fugebrik.

Varianter af flisefuge: Epoxyfuge

EPOXYFUGE. Hvis man vil have en fuge, som aldrig mugner eller bliver opløst af rengøringsmidler, er epoxyfugen svaret. Og så kan den fås i mange farver. Ud over styrken udmærker epoxymassen sig ved, at den også kan bruges som klæber.

VÆRKTØJ TIL FLISEFUGE

Flisefuge værktøj: Gummispartel til flisefuge

FLISEFUGESÆT. Helt uundværligt sæt til mørtelfuger. Består af fugebræt, fugesvamp og vandspand med ruller, som svampen kan “vrides” på.

Flisefuge værktøj: Gummispartel til flisefuge

GUMMISPARTEL. Når fugemassen skal arbejdes helt ned i fugerne, er en gummispartel nemmere at bruge for den uøvede end et gummifugebræt.

Flisefuge: Fugesvamp

FUGESVAMP. En kraftig svamp, hvor riller på langs og tværs i skummet kan rumme mere fugemasse og gør renseprocessen lettere.

Vigtigt om epoxy!

Husk at bruge handsker, når der arbejdes med epoxyfugemasse. Og sørg for ikke at blande mere op, end der kan bruges på 1 time – inklusive afrensning – for epoxyfuge bliver meget hård, når den hærder.

Tilbehør til epoxy

Epoxyfugemassen kan tilsættes særlige effektkomponenter, inden den påføres. Glimmer og farvekorn er nogle af dem.

Særligt ved udefuger

En masse regn, frost og direkte sol kan være hårdt for en mørtelfuge. Tjek fugerne for huller og revner hvert efterår, for hvis der kan trænge vand ned imellem klinkerne, vil frosten kunne få dem til at knække eller ryge helt af.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage