Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kan jeg bejdse et bord af fyrretræ?

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Problem:

Jeg har et lille spisebord af ubehandlet fyr. Pladen var blevet grim, så jeg har slebet den. Men jeg kunne godt tænke mig en mørkere farve på bordet. Kan jeg gøre det med vandbejdse?

Løsning:

Det kan du godt, men for at få et flot resultat med en ensartet overflade er der nogle ting, du skal være opmærksom på i forhold til vandbejdse:

Bejdse opløst i vand eller sprit skal påføres så hurtigt, at farven ikke når at tørre, før hele emnet er behandlet. Ellers bliver der overgange og skjolder, som ikke kan reddes. Sørg for at have blandetbejdse nok til hele bordet. Du bør nok også skillebordet ad og behandlehver del for sig.

Normalt skal bejdse beskyttes med lak til sidst. Derfor kan du med fordel erstatte bejdse med en lakbejdse, som er en del nemmere at opnå pæne resultater med, hvis du mangler erfaring. Med lakbejdse lægger du farve og lak på i samme arbejdsgang. Men begge typer kan altså bruges.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage