Find farvekoder med Pantones Colour Match Card

Har du prøvet at kigge på noget, du har malet for længe siden, og ønsket, at du kunne huske farvens navn eller kode? Pantone Color Match Card er værktøjet, du mangler, når du skal have regnet ud, hvad farven hedder.

Med Pantone Colour Match Card og en mobiltelefon kan du finde præcise farvekoder

Pantones Color Match Card er et farvefindingsværktøj, som består af en telefon-app og et papkort med et lille hul, der holdes hen over den farve, du mangler et navn på. Hullet er omringet af farver, som sørger for, at den tilhørende app er korrekt kalibreret på trods af skiftende lyskilder osv.

Pantone Color Match Card er ikke det eneste produkt på markedet, der lover, at det kan navngive ukendte farver. Der findes både dyre specialværktøjer og gratis apps med samme formål. Men det lille kort er det første produkt, som løser opgaven på en pålidelig måde, uden at det koster spidsen af en jetjager. Prisen er blot 15 euro, og det er ganske rimeligt.

Produktet har kun en lille udfordring. Appen fortæller dig nemlig, hvilken farvetone du leder efter, i Pantone-farver. Pantone-farverne er ikke umiddelbart tilgængelige i din lokale Silvan, så de skal oversættes til NCS- eller RAL-paletterne. Det er heldigvis nemt ordnet på internettet.

Sådan gør du:

1

Color Match-kortet placeres oven på den farve, du gerne vil kende navnet på. Tryk Measure, og hold kameraet i den rigtige vinkel. Appen aflæser farven i det firkantede hul midt i kortet og kalibrerer samtidig sig selv i forhold til de farvede felter på kortet.

2

Appen finder den nærmeste Pantone-farve og giver dig farvekoden samt farvens kode i tre andre systemer: HEX, sRGB og Lab*.

3

På Google finder du nemt en omregner, hvor du kan indtaste en Pantone-, HEX- eller sRGB-kode og få en RAL- eller NCS-kode, som er de farvekoder, vi bruger i Danmark, når vi bestiller maling hos farvehandleren eller i byggemarkedet.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Maling