Køb det rigtige maleværktøj

Det betaler sig at købe godt malerværktøj, for så undgår du løse hår og fnuller i den nymalede flade.

Maleværktøj

Resultatet bliver flottere, når du bruger en pensel i god kvalitet.

Du skal have en del forskelligt malerværktøj, hvis du skal male et helt rum. Der skal males rundt i kanten med pensel, males på smalle steder med en lille rulle, og bruges en større rulle til de store flader. Har du meget, der skal males, findes der også malerværktøj, som et udviklet præcist til en bestemt type opgaver, fx hjørnerullen.

Vi giver dig et bud på, hvad du skal bruge, når du skal i gang med et malerprojekt. Og du får forklaringen på, hvad der gør værktøjet godt.

Du får også gode råd til, hvordan du bedst gør pensel og rulle rene, og hvordan du skal opbevare dem.

En oval og alsidig pensel

Den ovale pensel er genial, fordi den både kan bruges til kanter og til flader og samtidig rumme meget maling. Så kan du lave lange penselstrøg, der giver det flotteste resultat. På en kvalitetspensel er hårene solidt fastgjort til skaftet. Vælg gerne en med syntetiske hår. De holder formen og er enormt slidstærke og lidt tyndere ude i enden. Det får malingen til at flyde flot sammen.

Spartler i flere størrelser

Til det forberedende malerarbejde har du typisk brug for spartler i forskellige størrelser – en mindre til spartling af huller, en større til evt. fuldspartling af vægge. En kvalitetsspartel har stål med en tilpas stivhed og et behageligt greb, så den er god at arbejde med.

En lille rulle til de mindre flader

Du skal vælge en lille rulle til steder, hvor der ikke er meget plads, fx over en dør. Luven skal have en tykkelse, der passer til underlaget. Dvs. jo glattere underlaget er, jo kortere skal luven være. Skal den lille rulle bruges sammen med en større rulle, fx på en væg, skal luven have samme tykkelse som på den store rulle for at få et ensartet udtryk.

Rullen til de mange hjørner

Skal du i gang med den helt store maleromgang, kan du overveje at investere i specialværktøj som hjørnerullen. Den er beregnet til at male i hjørnerne mellem to vægflader. Så er du fri for at skulle bruge en pensel, hvor penselstrøgene bagefter skal males over med en lille rulle for at få et pænt resultat. Her kan hjønerullen spare dig for noget tid.

En pensel med et knæk

Når penslen har et knæk, er det lettere at komme ind i hjørner, om bag rør og ned bag radiatorer. Vælg en med lidt bredde, så den kan have noget maling i sig, og du kan lave længere penselstrøg. Det giver et flottere resultat.

Malerspand fremfor bakke

Når du skal male et større rum, betaler det sig at hælde malingen op i en malerspand frem for i en bakke. Den kan rumme langt mere maling, så du får færre afbrydelser. Det er let at køre malingen af på siderne, så den fordeles jævnt på rullen. Spanden er let at flytte rundt på. Og svær at træde op i – modsat en malerbakke.

Rullen til de store overflader

Store flader som væg og loft bliver flottest, når du maler med en god kvalitetsrulle, hvor luven, altså behåringen, er svejset fast. Det mindsker risikoen for, at den afgiver fnuller. Sørg for, at der kan monteres et langt skaft på håndtaget, så du får en større rækkevidde, når du maler væg og loft.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Maling