Vi tester 14 af markedets hvide vægmalinger

Det er nemt at komme i tvivl, når man skal købe vægmaling. Prisen kan være så lav som 18 kr. literen for den billigste, mens den dyreste nemt kan nærme sig en tidobling af den pris for det tilsyneladende samme produkt: hvid maling. Der må jo være forskel.

Nu VIL vi have svaret. Og derfor har vi kastet os over en opgave, der i første omgang virkede uoverskuelig: Vi vil teste 14 af markedets hvide vægmalinger fra de billigste og op til mellemprislaget på maks. 600 kr. for en spand med 10 liter.

Sådan har vi fundet Danmarks bedste vægmaling

Vi har malet oven på grundede gipsplader og set, hvor godt hver eneste maling dækker, når vi maler oven på en “snavset hvid”, som skal illustrere en væg, der efter flere år trænger til en opfriskning. Vi har også overmalet røde og sorte felter for at teste malingerne under mere ekstreme forhold: Hvor godt dækker de, når de skal dække en farve?

Vi bedømmer malingerne ud fra:

  • dækkeevne
  • afsmitning
  • pris.

Og vi er overraskede over, hvor store forskelle der er!

Vi maler, som du ville gøre

Vores test er en praksistest. Vi har ikke undersøgt malingerne i et laboratorium eller udsat dem for alle mulige analyser. Vi har malet med dem, præcis som vi ville anbefale, og derfor præcis sådan som du ville gøre, hvis du skulle male en væg hvid. For det er jo det, malingen skal bruges til, og derfor er det sådan, vi har testet. Og derfor er testen også svaret på dine spørgsmål: Kan det svare sig at købe den lidt dyrere maling, eller er de billigste lige så gode? Dækker alle malingerne, når blot man maler tre gange?

Den store vægmaling test er fra Gør Det Selv blad 10, der udkom i juni 2019. Når du klikker på den grønne knap får du en 8 siders artikel med:

  • forklaring på, hvordan vi har udført den grundige praksistest
  • bedømmelser af alle 14 vægmalinger i stort skema
  • pris pr m2 på de 14 malinger
  • grundig beskrivelse af de 4 vindere
  • grundig beskrivelse af de 4 tabere.

Taberen er så elendig, at vi ikke ville male med den – om den så var gratis. Til gengæld koster vinderen kun 8,41 kr. pr. m².