Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kan jeg genbruge gamle mursten?

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Genbrug-dine-mursten

PROBLEM

Jeg har revet en gammel lade ned og vil mure en ny op fra bunden. Mange af de gamle sten ser fine ud, men kan jeg genbruge dem?

LØSNING

Mursten kan sagtens genbruges, hvis de er hele og i god stand. Mursten kan som sådan ikke blive for gamle. Det er alle de gamle bygninger rundt om i landet jo et godt eksempel på. Så du kan sagtens genbruge stenene, men de skal selvfølgelig rengøres grundigt, inden du murer igen. Det er vigtigt, at mørtlen er fjernet. Hvis stenene er gamle, er de faktisk også lette at rengøre, fordi de er muret med kalkmørtel, og det er lettere at skrubbe af stenene end cementmørtel.

Genanvendelse

Det er selvfølgelig godt for miljøet og pengepungen at genbruge mursten, da nye koster både energi og penge at lave. Mursten er langt fra det eneste byggemateriale, der kan genanvendes, og rundt om i landet er der masser af virksomheder og nedbrydningsfirmaer, der sælger billige, genanvendelige byggematerialer.

Redaktionen anbefaler: Byg med genbrug - og spar!

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage