HVAD BRUGES GLASFILT OG GLASVÆV TIL?
Armering af gips- og pudslofter. Glasfilt giver en ensartet overflade på loftet, og så er det genialt til at holde sammen på revner i et pudsloft og til at forhindre, at der opstår sprækker i et nyt gipsloft, hvis det skulle give sig.
Når man sætter glasvæv op, støder man samlingerne op til hinanden – på præcis samme måde som man gør med tapet.
Glasfilt kan også stødes sammen. Men det kræver, at man er meget omhyggelig med at sætte banerne præcist op. Og da glasfilt har en helt ensartet og glat struktur uden mønster, betaler det sig faktisk bedre at lægge banerne lidt ind over hinanden og skære dem “sammen”. Med et enkelt og ubrudt snit i overlappet kommer banerne til at passe perfekt sammen, og den færdigmalede overflade vil fremstå helt uden samlinger.
VARIANTER AF GLASFILT OG GLASVÆV
Glasfilt Glasfilt er den type, der bliver solgt mest af. Den kræver et spartlet og helt glatslebet underlag for at give et pænt og glat resultat. Fås både i en billig ugrundet variant og i en noget dyrere grundet variant.
Almindeligt glasvæv
Glasvæv er vævet af glasfibertråde, der fungerer som armering og er så stærke, at de kan stoppe selv meget vanskelige revnedannelser. Fås både grundet og ugrundet.
Glasvæv med mønster Det stærke glasvæv fås i en lang række forskellige mønstre. I modsætning til væv med lodrette og vandrette tråde kræver denne type, at man tager højde for mønsterets bredde under opsætning.
Glasvæv, superfin Glasvæv med vævede glasfibertråde fås også i en variant, hvor trådene er vævet så tæt, at det næsten ligner stof. Det giver et mere glat og ensartet udtryk end klassisk væv, men har den samme store styrke.
Miljøvæv
Miljøvæv består af filt med et skummønster på forsiden. Denne type fås i mange forskellige mønstre og giver en ensartet overflade med struktur, der skjuler ujævnheder bedre end almindeligt glasfilt og glasvæv.