Sådan sætter du reparationstapet op

Skal du male eller tapetsere, men dine vægge er lidt ujævne? Du behøver ikke spartle dine vægge. Du kan nemlig bruge reparationstapet, som er nemt at sætte op, og som har en god dækningsevne. Her får du vores bedste tips og tricks om reparationstapet.

Står du overfor at skulle male om eller tapetsere, og er dine vægge lidt ujævne?

Det behøver ikke være et besværligt projekt at gøre væggene glatte og flotte. Du kan nemlig jævne væggene ud med reparationstapet.

Hvad er reparationstapet?

Reparationstapet er en slags glasfiberarmeret tapet, som har en rigtig god dækningsevne på ujævne vægge.

Der er altså tale om en tykkere tapet, som du sætter uden på ujævne underlag eller oven på strukturtapet eller strukturpuds.

Spartle eller reparationstapet?

Normalt vil du spartle væggene, hvis de er meget ujævne, inden du begynder at tapetsere. Det er dog ikke nødvendigt at spartle, hvis du anvender reparationstapet, fordi det fungerer udglattende på ujævne overflader.

Er dine vægge meget ujævne, er du dog nødt til at spartle.

Hvorfor bruger man reparationstapet?

Man bruger reparationstapet på ujævne vægge, hvis man ikke ønsker at spartle sine vægge.

Det kræver lidt håndelag at spartle en væg, og det kan også være tidskrævende. Det giver et flot resultat at spartle, men reparationstapetet kan nemt skjule mindre ujævnheder uden det hårde arbejde.

Fordele ved reparationstapet

En klar fordel ved at bruge reparationstapet er, at det kan bruges på de fleste overflader. Du kan fx bruge reparationstapet på beton og på masonit.

Derudover kan du male på reparationstapet direkte, og du kan også tapetsere på reparationstapet.

Reparationstapet pris

Der er ikke den helt store prisforskel på at spartle og på at bruge reparationstapet. Det kan dog tage længere tid at spartle, og nogle steder vil du også betale mere for materialer til at spartle end for reparationstapet.

Der findes forskellige priser, ligesom der findes forskellige længder og bredder på reparationstapet. Normalt er rullerne en meter brede, og du kan derfor komme langt med et par ruller.

Sådan sætter du reparationstapet op

Du skal bruge en reparationstapet lim til at sætte op med. Det er bedst at anvende en lim, som er specielt beregnet til vådrum.

Det kan dog sagtens lade sig gøre at bruge almindelig tapetlim, men vådrumslim er bedre til udjævning af væggen.

Hvis du grundmaler væggen, inden du sætter reparationstapet op, er det ikke nødvendigt med vådrumslim, og almindeligt tapetlim vil være nok.

Reparationstapet skal sættes op kant mod kant, så der ikke er overlap.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Tapet og filt