Verdens nemmeste tapet

Nu kan alle tapetsere! Med non-woven-tapet slipper du for et stort tapetbord og klisterkost, og det er slut med at bukke og folde. Nu smører du bare klæberen på væggen og sætter banerne op. Tapetets bagside er armeret, og det betyder, at banerne er både holdbare og lette at arbejde med.

Klæberen påføres direkte på væggen i stedet for på bagsiden af tapetbanerne.

Klæberen påføres direkte på væggen i stedet for på bagsiden af tapetbanerne.

Smart tapet med stærk bagside

Langt størstedelen af det tapet, der sælges til gør det selv-folk i dag, er af typen non-woven, også kaldet smart tapet blandt fagfolk. Tapetet har en bagside af filt, hvilket betyder, at man ikke behøver opsætte grundpapir for at få tapetet til at sidde solidt fast på væggen, når man tapetserer.

Det er ikke svært at tapetsere med non-woven-tapet, men det er vigtigt, du har styr på de grundlæggende principper, inden du går i gang. I denne gør det selv-vejledning viser vi, trin for trin,, hvordan du gør.

God fornøjelse!

Den armerede bagside gør tapetet stærkt. Det tåler også vask.

Non-woven-tapet har i de seneste år næsten helt overtaget markedet for tapetsalg. Det tykke, slidstærke tapet består af to lag: den kraftige, armerede bagside og den dekorative forside. Ud over at tapetet klæbes direkte på væggen, har det også den fordel, at det kan skubbes rundt på væggen, så banerne kan passe helt perfekt sammen.

Desuden er non-woven-tapet let at rengøre, da det er fuldt vaskbart. Det er vigtigt, at væggen er grundet og fri for støv, inden du går i gang med at tapetsere. Nogle tapet ruller har den fordel, at tapetet er spaltet. Derfor er det nemt at fjerne, hvis du bliver træt af det, da du kan trække forsiden med mønster af.

Kig efter symbolerne på tapetrullerne for at sikre, at tapetet er aftageligt.

1

Rul klæber på væggen, og sæt tapetbanen op. Tapetklæberen røres op med vand og rulles på væggen med en malerrulle. Det er ikke nødvendigt at skære banerne til først. Pas banen til mod loftet, og rul ned mod gulvet. Sørg for, at der er lidt ekstra tapet at give af.

2

Skær af ved loft og gulv. Når tapetbanen er rettet helt til, skærer du det overskydende af. Pres tapetet ind til væggen med en spartel, og skær med en skarp hobbykniv eller med spartlen.

3

Sæt næste bane op. Smør kun klæber på væggen til én bane ad gangen. Tapetbanerne skal ikke overlappe, men skal i stedet støde mod hinanden.

4

Pres luftboblerne ud. Det er vigtigt, at der ikke er luftbobler under tapetet. Glat det ud med hænderne, og brug en tapet børste til at presse samlingerne tæt sammen.

Materialer

  • Non-woven-tapet
  • Tapetklæber

Tidsforbrug

Det afhænger af udfordringerne på væggen. En regulær væg er hurtig at tapetsere.

Pris

En 53 cm bred rulle tapet med 10 meter koster fra 200 kr. 3 liter tapetklæber koster 169 kr.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Tapet og filt