Malertape: Det skal du vide

PRÆCISION: Malertape, der sidder helt tæt og præcist, sikrer helt skarpe kanter – mellem væg og træværk og mellem to forskellige farver.

Hvordan bruges malertape?

Når man skal dække træværk af, inden man skal male vægge, er det en god idé at bruge en taperulle på mindst 35 mm i bredden. Det stikker langt ud over kanten og dækker derfor effektivt for stænk. Bredere afdækningspapir med en tynd stribe tape er også en god løsning her.

Redaktionen anbefaler: Du kan male bedre end maleren!

Når der skal dækkes af, er det bedst at undgå mange korte stykker. De giver risiko for, at der kommer små hakker i malingen. Når det er sagt, så er der grænser for, hvor lange stykker man kan håndtere. En meter ad gangen er nogenlunde til at styre. Mere end det kan nemt blive noget kludder.

Malertape er også genialt til at forsegle samlingerne, hvis man dækker gulvet med gulvpap. Også her bruges en bred variant.

Vigtigt om malertape!

Brug altid malertape med uv-filter (typisk blå farve) til udendørs projekter. Limen på almindelig malertape vil hurtigt “brænde fast” til overfladen og blive meget svær at få af igen. Indendørs skal den almindelige malertape også fjernes hurtigst muligt for at forhindre, at den hiver maling med af.

Læs også: Spar penge når du køber maling

TIPS: Opmærkning

Skal du mærke op på glatte flader, fx fliser, eller mørke flader, hvor en blyantstreg er svær at se, er malertape genialt. Opmærkninger på tape bliver tydelige og præcise.

Dimensioner

Der er mange forskellige producenter af malertape på markedet, og derfor er det svært at tale om standardmål. Men fælles for malertape – uanset type – er dog, at den fås på ruller med enten 25 eller 50 meter.

Den almindelige hvide/gule malertape fås i mange forskellige bredder fra 12 mm og helt op til 50 mm. Blandt specialudgaverne er der færre bredder at vælge imellem – mellem 19 mm og 38 mm.

Afdækningspapir og afdækningsplast med tapekant fås i ruller, typisk med 16-17 meter eller med 33 meter og i bredderne 55 cm, 1,4 meter og 2,6-2,7 meter.