Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

6 svar fra eksperten

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Hvordan fastgøres en gevindstang? Hvordan blandes syre til mursten? Er der virkelig brug for grundolie? Her får du ekspertens svar på en håndfuld gode spørgsmål!

Spørg eksperten
Her maler vi med heldækkende, men først har træet fået grundingsolie.

Er der virkelig brug for grundolie?

Ja, det er vores klare anbefaling. Grundingsolien trænger nemlig meget længere ind i træet end den heldækkende træbeskyttelse. Beskyttes træet ikke med den særlige, svampedræbende grundolie, risikerer du, at træet bliver angrebet af svamp og råd, og så må du begynde forfra. Derfor er der ikke nogen vej uden om grundolien. Foruden bedre beskyttelse resulterer det også i en bedre vedhæftning af træbeskyttelsen.

Pas på ikke at presse mørtlen for hurtigt ned i hullet.

Hvordan fastgøres en gevindstang?

Du borer et hul og fylder det med en injektionsmørtel. Det er en særlig tokomponent mørtel i sprøjtepatron, som man kender det fra fugemasse. Sprøjt massen ned i hullet, efter at du har sikret dig, at alt borestøv er fjernet fra hullet. Skub gevindstangen forsigtigt ned i mørtlen, så den ikke presser for meget op.

Mørtlen hærder hurtigt, så du har kun cirka 30 minutter at arbejde i.

Kør skumbrættet diagonalt over murstenene.

Hvordan blander jeg syre til mursten?

Når du vil afsyre murværk for fugeslør, skal blandingen bestå af saltsyre og vand i forholdet 1:20. Vær omhyggelig med doseringen, for bliver saltsyreblandingen for stærk, vil den trække ind i murstenen og desuden svække fugen.

Du skal afsyre murværket, inden fugerne er helt tørre – så bliver det lettere at få et flot resultat.

Rammen til toilettet stilles på gulvet og fastgøres til væggen i toppen.

Kan væggen holde til et væghængt toilet?

Selvom det kaldes et væghængt toilet, så hænger toilettet faktisk ikke på væggen. Det monteres i stedet på en ramme, som gemmes væk bag en “kasse”. Den består typisk af gipsplader, der bygges op om rammen.

På den måde er det ikke væggen, der skal bære hele det tunge læs, selvom toppen af rammen dog skal fastgøres, så den står oprejst.

På denne patio cleaner kan styrken justeres.

Må jeg vaske træterrassen med højtryk?

Nej! Den kraftige stråle fra højtryksrenseren ødelægger træets overflade. Du skal enten skrubbe terrassen med en kost eller endnu bedre: bruge en terrassevaskerforsats til højtryksrenseren, en såkaldt patio cleaner. Forsatsen har roterende dyser, der mere nænsomt spuler terrassen ren.

Med en vægt på 27 kg fordelt over 63 cm er denne kompressor en tung sag. Hjulene hjælper, når man vil flytte den

Skal kompressoren være med oliefri motor?

Det afhænger af dine behov. En oliefri kompressor giver den reneste luft, og den kræver også mindre vedligeholdelse, da du ikke skal fylde olie på. Fordelen er, at kompressoren kan køre længere, hvis den er olieholdig. Med en olieholdig kompressor skal du huske at tjekke oliestanden, så den ikke risikerer at løbe tør.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage