6 svar fra eksperten

Hvordan fastgøres en gevindstang? Hvordan blandes syre til mursten? Er der virkelig brug for grundolie? Her får du ekspertens svar på en håndfuld gode spørgsmål!

Er der virkelig brug for grundolie?

Ja, det er vores klare anbefaling. Grundingsolien trænger nemlig meget længere ind i træet end den heldækkende træbeskyttelse. Beskyttes træet ikke med den særlige, svampedræbende grundolie, risikerer du, at træet bliver angrebet af svamp og råd, og så må du begynde forfra. Derfor er der ikke nogen vej uden om grundolien. Foruden bedre beskyttelse resulterer det også i en bedre vedhæftning af træbeskyttelsen.

Hvordan fastgøres en gevindstang?

Du borer et hul og fylder det med en injektionsmørtel. Det er en særlig tokomponent mørtel i sprøjtepatron, som man kender det fra fugemasse. Sprøjt massen ned i hullet, efter at du har sikret dig, at alt borestøv er fjernet fra hullet. Skub gevindstangen forsigtigt ned i mørtlen, så den ikke presser for meget op.

Mørtlen hærder hurtigt, så du har kun cirka 30 minutter at arbejde i.

Hvordan blander jeg syre til mursten?

Når du vil afsyre murværk for fugeslør, skal blandingen bestå af saltsyre og vand i forholdet 1:20. Vær omhyggelig med doseringen, for bliver saltsyreblandingen for stærk, vil den trække ind i murstenen og desuden svække fugen.

Du skal afsyre murværket, inden fugerne er helt tørre – så bliver det lettere at få et flot resultat.

Kan væggen holde til et væghængt toilet?

Selvom det kaldes et væghængt toilet, så hænger toilettet faktisk ikke på væggen. Det monteres i stedet på en ramme, som gemmes væk bag en “kasse”. Den består typisk af gipsplader, der bygges op om rammen.

På den måde er det ikke væggen, der skal bære hele det tunge læs, selvom toppen af rammen dog skal fastgøres, så den står oprejst.

Må jeg vaske træterrassen med højtryk?

Nej! Den kraftige stråle fra højtryksrenseren ødelægger træets overflade. Du skal enten skrubbe terrassen med en kost eller endnu bedre: bruge en terrassevaskerforsats til højtryksrenseren, en såkaldt patio cleaner. Forsatsen har roterende dyser, der mere nænsomt spuler terrassen ren.

Skal kompressoren være med oliefri motor?

Det afhænger af dine behov. En oliefri kompressor giver den reneste luft, og den kræver også mindre vedligeholdelse, da du ikke skal fylde olie på. Fordelen er, at kompressoren kan køre længere, hvis den er olieholdig. Med en olieholdig kompressor skal du huske at tjekke oliestanden, så den ikke risikerer at løbe tør.

    Andre læser lige nu ...