NYT i denne uge

En kompakt højtryksrenser, et lækkert infrarødt termometer og en såkaldt grøn fugemasse er blandt denne uges spændende nyheder i Gør Det Selvs store verden!

Hold udendørsarealerne rene

Uanset om du skal rengøre fliser, havemøbler, bil eller båd, så løser Texas’ nye højtryksrenser opgaven. Den kompakte maskine optager ikke meget plads i redskabsskuret, og både lanse, sprøjtepistol og sæbeholder kan hægtes på maskinen, og ledningen kan rulles op bagpå, så der ikke er noget, der hænger og flagrer under transport.

Højtryksslangen er tre meter lang, hvilket giver dig masser af bevægelsesfrihed.

Renseren kan spule med et tryk på 110 bar, og hvad strålen angår, kan du veksle mellem en flad 20-graders stråle til blødere rengøring, en kraftig roterende turbostråle og en punktstråle til ekstra hård rengøring.

Monterer du den medfølgende skumsprayer på lansen, går bilvasken som en leg

Texas HTR1400 er set til 799 kroner.

Tag temperaturen på huset

Ryobi RBIRT08 er et infrarødt termometer, som bl.a. kan bruges til at bestemme temperaturen omkring vinduespartier, skunke og vandrør.

Termometeret måler i punktforholdet 1:8, hvilket betyder, at det fra 8 meters afstand kan måle en overflade på 1 m² illustreret ved 8 laserprikker. Det lille apparat kan måle temperaturer fra -50 til 550 grader.

Termometeret aktiveres ved at trykke på udløserknappen, og betjeningen er i det hele taget brugervenlig.

Den tydelige LCD-skærm gør det let at aflæse temperaturen.

Set til 330 kroner inkl. et batteri på 9 volt.

Komplet rundsav

Med Metabos nye rundsav får du alt, hvad du skal bruge: en kraftig sav, styreskinne, lader, to 8-Ah-batterier og en praktisk opbevaringsboks.

Uanset om du skal skære terrassebrædder af i længden eller lave snorlige snit i store plader, løser Metabos nye rundsav opgaven.

Metabo KS 18 LTX 57 kører på 18 volt, og takket være to kraftige batterier løber du næppe tør for strøm på en almindelig arbejdsdag. Savklingen måler 165 mm i diameter, mens skæredybden ved henholdsvis 90 og 45 grader er på 57 og 43 mm. Saven vejer 3,8 kg inkl. batteri og er således lige til at tage under armen.

Saven kan “tiltes” og skære i vinkler på op til 50°.

Set til 6.149 kroner inklusive lader, to 8-Ah-batterier og en praktisk opbevaringsboks i hård plast.

“Grøn” fugemasse

Dana Lims nye akrylfugemasse er beregnet til indendørs brug, og så er den Svanemærket, hvilket betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om skadelige dampe.

Dana Lim Acryl Extra 505 er nyeste skud på stammen inden for “grønne” fugemasser. Massen er Svanemærket, hvilket bl.a. betyder, at den er fri for skadelige ftalater og lever op til en række strenge miljø- og indeklimakrav.

Fugemassen er beregnet til indendørs fugning og tætning af revner og huller i paneler, karme, pladesamlinger og skillevægge i tørre rum. Fugemassen svinder kun en ganske lille smule og kan slibes med let hånd, når den er hærdet, ligesom den også kan males efter behag.

En patron på 290 ml er set til 35 kroner.

Maksimal præcision

Festools nye overfræser er ikke bare alsidig og let at håndtere. Den er også ekstremt præcis.

Festools nye overfræser kan bruges til alt fra at lave profiler og noter til false og fræsning af spor i diverse plader. Fræsedybden kan indstilles ned til en tiendedel af en millimeter, og det frie udsyn til fræseområdet gør det nemt at følge med i processen.

Hurtigbremsen og genstartsbeskyttelsen mindsker risikoen for ulykker, og spånudsugningen gør det muligt at forbinde saven med en arbejdsstøvsuger, så du kan undgå savsmuld i hele rummet.

Festool OF 1010 REBQ er set til en pris på 7.406 kroner.

SPECIFIKATIONER

  • Effekt: 1.010 watt
  • Maks. fræsedybde: 55 mm
  • Strøm: kabel
  • Vægt: 3 kg

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Nyt fra Redaktionen