Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Byg et enkelt plateau til terrassen

Print Gem artikel

En nem og enkel fornyelse til terrassen kunne være en bred trappe eller et plateau, som selvfølgelig giver adgang til terrassen, men frem for alt kan bruges til at sidde og slappe af på.

For at bygge det skal fronten af terrassen først lukkes af. Til det formål bruger vi terrassebrædder, der er magen til dem, der ligger på terrassen. Først skruer vi et par lasker på hver strø, så de senere kan beklædes med terrassebrædder.

På den måde bliver trinnet på trappen lukket og kan samtidig fungere som ryglæn. Som lasker benyttes igen de almindelige terrassebrædder på 32 mm x 100 mm.

Der skrues et bræt på hver side af alle strøer. Bræddernes længde er afhængig af, hvor højt trinnet eller plateauet skal være. I vores tilfælde er det 35 cm. For at undgå råd og nedbrydning må der ikke være jordkontakt. Her holder vi ca. 15 cm ned til jorden.

De vandrette trappevanger skæres af i en længde på 65 cm. Vangerne er imprægneret fyrretræ på 45 mm x 145 mm. Klem den vandrette vange fast med en skruetvinge, og mål fra overkant og ned til et stykke terrassebræt, der er lagt oven på støtten.

Her er der 35 cm, og det betyder, at der er plads til tre brædder a 10 cm’s bredde plus 5 cm til mellemrum. Fjern det lille stykke terrassebræt, og vag ud.

Når vangen er helt vandret, fastgøres den med et par rustfrie skruer. Nu kan skruetvingen fjernes, og du kan gå videre til den næste strø, hvor samme proces gentager sig. På de efterfølgende strøer skal du dog være opmærksom på, at vangen ikke blot skal være i vage vandret, men at alle vangerne også skal være i vage indbyrdes.

Til det benyttes et langt vaterpas eller et helt lige bræt. Trappetrinnet skal kun udfylde den ene halvdel af den godt 7 meter lange terrasse. Resten skal lukkes af med vandret beklædning.

Trappen er støttet bagtil ved at være fastgjort til terrassen, så nu skal der laves en understøtning af trappens forkant. Der skal graves lidt af det ujævne terræn, så der bliver plads til remmen, der er et stykke imprægneret fyrretræ på 45 mm x195 mm.

Håndværkeren graver lidt mere af, så der også er plads til to fliser, der kan støtte remmen. Fliserne lægges på plads i stabilgrus.

Mellem fliserne og remmen lægges tagpap, så fugten fra jorden ikke trækker op i træet og nedbryder remmen. Remmen fastgøres 12 cm inde under vangerne. På den måde bliver remmen senere skjult af terrassebrædder.

Bagsiden af trappen skal lukkes, så den også kan fungere som ryglæn. Derfor beklædes der med de samme brædder, som er brugt til terrassens gulv.

Det giver et flot ensartet resultat. Håndværkeren skruer en lille hjælpklods på, som han kan støde brædderne op imod. Trappebrædderne lægges løst op på trappetrinnet og fordeles, så der bliver samme afstand mellem dem.

De tre første brædder skæres til i længden og monteres på trappetrinnet. De monteres med to rustfrie skruer i hver trapperem.

På nøjagtig samme måde, som hvis det var gulv på en terrasse. Inden det sidste bræt monteres, måler håndværkeren ud, hvor meget der skal saves af strøerne, så de holder kant med remmen underneden, og så det sidste bræt dækker det vandrette afslutningsbræt.

Der streges op og vinkles af på alle strøer, inden de kortes af med en stiksav eller en håndsav. Der skrues et terrassebræt på endetræet af strøerne, så de bliver usynlige. Først herefter lægges det sidste bræt på trappetrinnet og fastgøres.

Det overskydende træ saves af, og trappens rem skjules med et terrassebræt, så det færdige plateau fremtræder med en ensartet beklædning. Den anden halvdel af terrassen lukkes af med tilsvarende brædder, og plateauet giver terrassen et let og elegant udseende.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Video: Byg et enkelt plateau til terrassen
Total pris: null purchase.price.currency
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage