Så nemt laver du en rund terrasse

De fleste terrasser er firkantede, men hvorfor ikke lægge en rund i natursten? Så får du en unik terrasse, der er nem at lægge. Den fås nemlig som samlesæt, hvor alle stenene er skåret til, så du slipper for at skære svære rundinger. Stenene skal blot lægges.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
1 dag
Pris
6.300 kroner
Rund terrasse

Den flotte terrasse kan købe som et færdigt samlesæt, så du slipper for at skære de svære rundinger.

Intro

Der er mange muligheder med en cirkelrund terrasse. Den kan ligge frit som en lille hyggekrog i haven, måske der, hvor aftensolen eller udsigten er. Eller den kan integreres i en større terrasse, hvor den vil bryde de mange lige linjer. De rundede sten kan også lægges i flere niveauer og bruges som trappe.

Vejledning

01
Sådan lægger du den cirkelrunde terrasse 7 Trin

Inden du lægger stenene, skal underlaget klargøres, som hvis du skulle lægge en traditionel fliseterrasse. Det øverste lag muldjord fjernes. Stabilgrus lægges ud og komprimeres. Øverst lægges et lag afretningsgrus, som rettes af og også rives (i modsætning til ved “almindelige” fliser), så stenene får godt fat i underlaget.

Den midterste runde sten placeres i terrassens centrum. Når den er lagt, er det blot at lægge de buede sten i cirkler omkring den. Og det går tjept, for der er ingen sten, der skal skæres til.

Stenene fuges med særligt fugemateriale, som hærder og bliver fast og gør livet surt for ukrudt og myrer.

1

Stenene lægges. Start med den midterste runde sten, og bevæg dig udad, række for række. Stenene er ensartede i tykkelsen, så de er hurtige at lægge.

2

Justér stenene, så de ligger så præcist som muligt. Fugebredden vil variere lidt, da stenene er håndhuggede og dermed lidt uregelmæssige i siderne. De små uregelmæssigheder bliver udlignet i fugen.

3

Stenene stampes på plads, når de alle er lagt. De skal trykkes ned, så de får ordentligt fat i underlagets øverste lag, afretningsgruset. Til en lille terrasse kan du nøjes med at bruge din kropsvægt.

4

Her laves også en kant hele vejen rundt af mindre sten. Det giver en flot afslutning på terrassen. De små sten lægges i afretningsgru-set - det er ikke nødvendigt med kantsikring til denne terrasse. De små sten følger ikke med i samlesættet, men skal bestilles særskilt.

5

Terrassen fuges. Først skal den dog vaskes ren - det er nemt og effektivt med en højtryksrenser, men en haveslange kan også bruges. Sørg for, at dit fodtøj er rent, så du ikke slæber jord og grus med ind på stenene. Hæld nu det særlige fugemateriale ud på fliserne.

6

Fordel fugematerialet på stenene. Fej diagonalt på fugerne, så de bliver fyldt helt op. Sørg for, at stenene hele tiden er våde imens, da det gør det lettere at feje fugematerialet ned i fugerne. Hvis belægningen når at tørre op, vil fugematerialet klistre fast på stenene.

7

Skyl overskydende fugemateriale af, når alle fuger er fyldt helt op. Det er vigtigt, at der ikke ligger noget overskydende tilbage, da det er svært at få af, hvis det får lov at tørre ind oven på stenene.

Materialer

• Terrassesamlesæt (fra Sandstone.dk)
• Stabilgrus
• Afretningsgrus
• Fugemateriale

Tidsforbrug

Ca. 1 dag.

Pris

Ca. 6.300 kr. inkl. grus og fugemateriale (for 3,3 m i diameter).

Sværhedsgrad

Her kan alle være med. Sørg for at forberede underlaget ordentligt, og at alt overskydende fugemateriale fjernes.

Tips & Tricks

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Terrasse