Hæng billeder op uden at bore

Slip for at hænge billeder op på væggen med plugs og skruer. Med smart magnetisk filt hænger du dem bare op ved hjælp af magnetisme! Filten er nem og hurtig at sætte op, når du har gjort væggen klar.

Magnetisk væg – smart filt giver mange muligheder.

Den magnetiske filt rulles på væggen, der er smurt ind i vævklæber.

SÅDAN GØR DU

1. Inden du begynder: Mærk op, og beslut, hvor stort et stykke af væggen der skal være magnetisk. Fjern det gamle tapet med tapetopløser og en tapetstripper. Det er hårdt, så på med arbejdshandskerne!

2. Smør vævklæber på væggen. Når det gamle tapet er skrællet af, smøres vævklæber på der, hvor den magnetiske filt skal sidde. Påfør klæberen med en bred pensel.

3. Den magnetiske filt rulles på. Ret den ud med en kost, så der ikke er luftbobler eller ujævnheder i filten. Når væggen er tør, spartler du rundt om den nye filt.

4. Mellemslib spartelmassen. Den nye filt skal gå i ét med den eksisterende væg, og derfor spartler vi overgangen mellem den nye filt og den gamle tapet to gange. Slib også efter sidste lag.

5. Væggen males. Mal hele væggen, så overgange bliver mindre synlige. Det kan være nødvendigt at male 3-4 gange, for at malingen dækker helt.

6. Lim kraftige magneter på en billedramme. Brug en god kontaktlim, og sæt billedet på væggen – det kommer til at sidde godt fast!

Magnetisk filt: Her sidder der magneter bag på billederne. Ingen brug for plugs og skruer!

Her sidder der magneter bag på billederne. Ingen brug for plugs og skruer!

Pris og materialer

Det er ikke svært at opsætte en bane magnetisk filt. Det er sværere at fjerne gammelt tapet eller filt. Du skal regne med at arbejdet tager ca. en dag.

Pris: 6.500 kr. for hele projektet. En rulle filt på 95 cm x 2,6 m koster 2.000 kr. inkl. moms.

Materialer:

  • En rulle magnetisk filt
  • Vævklæber
  • Finspartel
  • Maling
  • Tapetopløser
Magnetisk filt: Magnetisk filt skal bestilles hos malermesteren, og det er dyrt. Men vil du have en sjov, anderledes opslagstavle, er det pengene værd.

Magnetisk filt skal bestilles hos malermesteren, og det er dyrt. Men vil du have en sjov, anderledes opslagstavle, er det pengene værd.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Vægge