Sådan forbedrer du akustikken i din stue

Vil du gerne forbedre akustikken i din stue, er der talrige måder at gribe det an på - nogle løsninger er dog mere omfattende end andre.

Sofastue med akustikpanel
© shutterstock

I og med, at lyd vandrer mellem vand- og lodrette overflader, er det afgørende, at du har absorberende materialer i begge ender af stuen. I denne forbindelse er der flere muligheder at vælge mellem.
Herunder bliver du præsenteret for tre gode forslag til, hvordan du kan forbedre akustikken i din stue. Fælles for dem alle tre er, at de er relativt nemme at give sig i kast med, hvis man har erfaring med gør det selv-arbejde.

1. Lav en stor reol på væggen

Det er en god idé at have en reol i din stuen. Det skyldes, at de er gode for akustikken i et rum, da de kan fordele lyden. Det sker ved, at du på din reol vil have en række overflader, der kan bryde lydbølgerne, hvilket er en fordel, da det sikrer, at støj ikke bliver reflekteret.

Hvis du vil have den bedste løsning, bør du bygge en stor reol, der fylder en hel vælg. Det hjælper ikke blot på akustikken, men vil også give noget helt særligt til indretningen i din stue.

2. Monter akustikpaneler på væggen

Vil du være sikker på, at du forbedrer akustikken i din stue, bør du overveje at montere akustikpaneler på væggen. Det er ikke noget for alle, men i løbet af de seneste år er de blevet mere populære, hvorfor de findes i mange danske hjem.

Et akustikpanel har ikke kun den fordel, at det kan forbedre akustikken i din stue (eller et andet lokale). Der er også mange, der mener, at de gør noget godt for indretningen. Derfor får mange dem monteret, selvom der ikke er brug for at forbedre akustikken.

3. Overvej lydabsorberende loftelementer

Du kan også vælge at få lydabsorberende loftselementer monteret i loftet i din stue, hvis du oplever, at lyden og akustikken er dårlig. Det er relativt nemt at sætte op, og er en meget effektiv løsning. Det er dog ikke helt så udbredt, som at vælge akustikpaneler til væggen.

Der er mange af disse elementer at finde på det danske marked. Du kan bl.a. finde dem i hvid med et helt simpelt look. Ser du gerne, at de har noget mere at byde på i forhold til farve og geometri, er det også muligt, hvorfor du blot skal vælge ud fra egne præferencer.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Vægge