Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Skarp kant på hjørnet igen

Print Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Et pudset hjørne er et udsat sted, og der kommer let hakker. Men sådan en skade kan du nemt rette op på med mørtel og et lige bræt, som sikrer en skarp kant.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
2 timer
Pris
50 kroner
Hak i pudset hjørne

Intro

Når du skal reparere et skadet hjørne på en pudset mur, skal du først og fremmest bruge mørtel. Det er lettest, hvis du køber en færdig blanding, der blot skal tilsættes vand og blandes. Så er du klar.

Vejledning

Sådan gør du

Låst indhold

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

Når du skal reparere et skadet hjørne på en pudset mur, skal du først og fremmest bruge mørtel. Det er lettest, hvis du køber en færdig blanding, der blot skal tilsættes vand og blandes. Så er du klar. Men måske har du lidt materialer liggende, som kan bruges. Her har vi brugt forhåndenværende materialer og blandet strandmørtel med lidt cement i blandingsforholdet en del cement til ni dele strandmørtel. Blandingen skal have en god kon sistens, så den er til at arbejde med.

Det vil sige tynd uden at være pladder - nærmest som en lind frikadellefars.

1

Børst skaden fri for støv og løs puds. Fugt så med vand, så mørtlen kommer til at hæfte godt. Du kan evt. putte lidt cement i vandet for at sikre en endnu bedre vedhæftning.

2

Fyld skaden op. Kom mørtel på et pudsebræt, og tag så små bunker på bagsiden af din murerske, og fyld det på. Put det på fra hjørnet og ind mod væggen. Fyld på, så der er rigeligt med mørtel.

3

Hold et bræt på hjørnet, og ret pudsen af med et pudsebræt. Brættet placeres, så det flugter med kanten på hjørnet. Bevæg pudsebrættet i små cirkelbevægelser, så pudsen rettes af. Brættet fjernes med en rolig bevægelse ud til siden.

4

Glat væggen med pudsebrættet, når brættet er fjernet. Kør brættet fra hjørnet og ind på væggen i små, forsigtige bevægelser. Pas på, du ikke trykker mørtlen ud imod hjørnet. Glat evt. efter med lidt vand på en pensel.

5

Væggen efterbehandles til sidst som resten af væggen. Reparationen skal have 3-4 lag, før den ikke længere kan ses. Det bliver pænest, hvis du giver hele væggen en omgang til allersidst.

Tidsforbrug

Et par timer

Pris

Cirka 50 kroner

Sværhedsgrad

Det er ikke svært at lave et skarpt hjørne på en pudset væg, men det kræver lidt håndelag at forme mørtlen.

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Reparation: Skarp kant på hjørnet igen
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage