Video
Let
Svær

Når du skal reparere et skadet hjørne på en pudset mur, skal du først og fremmest bruge mørtel. Det er lettest, hvis du køber en færdig blanding, der blot skal tilsættes vand og blandes. Så er du klar.

PROBLEM

Der er røget en flig af hjørnet på den pudsede væg.

LØSNING

Hjørnet pudses op med et bræt, der holdes ind mod kanten. Det giver en helt skarp kant.

SÅDAN GØR DU:

1. Børst skaden fri for støv og løs puds

Fugt så med vand, så mørtlen kommer til at hæfte godt. Du kan evt. putte lidt cement i vandet for at sikre en endnu bedre vedhæftning.

2. Fyld skaden op

Kom mørtel på et pudsebræt, og tag så små bunker på bagsiden af din murerske, og fyld det på. Put det på fra hjørnet og ind mod væggen. Fyld på, så der er rigeligt med mørtel.

3. Hold et bræt på hjørnet, og ret pudsen af med et pudsebræt

Brættet placeres, så det flugter med kanten på hjørnet. Bevæg pudsebrættet i små cirkelbevægelser, så pudsen rettes af. Brættet fjernes med en rolig bevægelse ud til siden.

4. Glat væggen med pudsebrættet

når brættet er fjernet. Kør brættet fra hjørnet og ind på væggen i små, forsigtige bevægelser. Pas på, du ikke trykker mørtlen ud imod hjørnet. Glat evt. efter med lidt vand på en pensel.

5. Væggen efterbehandles

til sidst som resten af væggen. Reparationen skal have 3-4 lag, før den ikke længere kan ses. Det bliver pænest, hvis du giver hele væggen en omgang til allersidst.