3 alternativer til at fjerne glasvæv

I stedet for at fjerne det gamle glasvæv, giver vi dig i artiklen den fulde vejledning til, hvordan du på tre forskellige måder elegant kan dække glasvævet til i stedet.

Metoderne er at spartle væggen og lægge filt på, lime et tykt specialtapet ovenpå glasvævet eller skjule glasvævet med multipuds.

Prisen er det samme

De tre metoder kommer i sidste ende til at koste det samme, så det er i høj grad et spørgsmål om temperament og smag, når du skal vælge hvilken metode, du vil bruge. Fælles for alle tre metoder er, at det er vigtigt at det gamle glasvæv sidder ordentligt fast og på den måde udgør et godt fundament for netop din løsning.

Den nemme metode

Det klart letteste alternativ til at fjerne glasvæv er også den hurtigste; du smører et ordentligt lagt vævlim på glasvævet og ruller et specielt tykt tapet på den våde lim. Det særlige tapet har navnet Problemløseren. Et lag Problemløser gør dig klar til at male, når du først har rullet et lag vævfylder over.

Den klassiske metode

Den traditionelle metode vil være at fuldspartle væggen med sandspartel og herpå lime et lag tyndt glasfilt ovenpå væggen. Når du har givet dette en omgang vævfylder, så er du klar til at male væggen.

Den flotteste løsning

Det flotteste alternativ til at fjerne glasvæv er samtidig også det mest krævende.

Metoden består i at trække to lag multipuds på væggene. Multipuds kan dog været lidt sejt at arbejde med, og det kræver lidt håndelag at arbejde med multipudsen. Til gengæld bliver resultatet rigtigt flot.

Ligesom ved de to andre løsninger kræver multipudsen, at du enten maler overfladen efterfølgende eller sætter tapet op.

Hvis du gerne vil fjerne glasvævet

Hvis du gerne vil helt af med glasvævet og fjerne det fra væggen, er der nogle overvejelser, du bør gøre dig, inden du giver dig i kast med projektet.

Hvis glasvævet sidder oven på puds eller beton, kan det være en omstændig affære at fjerne glasvævet. Det skyldes, at dele af pudset eller betonen vil falde ned, når du fjerne glasvævet, og efterfølgende vil dette kræve en del spartelarbejde.

På gipsvægge er det stort set umuligt at undgå at beskadige det øverste paplag på gipspladerne, og derfor bør du undgå at fjerne glasvævet, hvis det sidder på en gipsvæg.

I artiklen her guider vi dig til, hvordan du lettest kommer glasvævet til livs uden at fjerne det. Du får en fuld beskrivelse af de tre metoder, vi har gennemgået herover samt fordele og ulemper ved hver af de tre metoder.