TV-beslag der holder

Skal tv’et sidde fast på væggen, eller skal du kunne dreje og vippe det, så vinklen bliver perfekt? Det er vigtigt at vælge et beslag efter behov, så du får den bedste oplevelse med fladskærmen. Vi har fundet tre typer beslag, der dækker forskellige behov. De er alle overkommelige at montere.

Sådan her skal det helst ikke ende...

Fast beslag: Minimal afstand til væggen

Tv-beslag

Simpelt ophæng fra Vivotel. Set til 549 kr.

Enkelt og slankt tv-beslag, der er nemt at sætte op. Det kan fås med vippefunktion.

Denne type beslag består typisk af en metalplade, der sættes fast i væggen med skruer og plugs, og to metalskinner, der monteres lodret bag på skærmen. Skruehullerne i tv’et skal passe til beslagets VESA-standard.

Skærmen kommer til at sidde 2-3 cm fra væggen. Det giver god plads til luftcirkulation.

Hvis du vil have mulighed for at justere skærmvinklen, skal du vælge et beslag med vippefunktion (tilt). Det skal kunne håndtere skærmens størrelse og vægt.

Nogle modeller har indbygget libelle, der hjælper med at få skærmen til at hænge helt lige.

  • FORDELE: Nemt at sætte op.
  • ULEMPER: Begrænsede muligheder for justering. Kan blive et problem at få plads til kabler.
  • PRIS: fra 200 kr.

TV-beslag med wire: Som at hænge et maleri op

Tv-beslag

De runde plader skrues i væggen. De nederste beslag/afstandsklodser sikrer, at skærmen hænger i lod på væggen. Adapterbeslaget med wire monteres bag på skærmen.

Fantastisk tyndt beslag, der får skærmen til at hænge blot 1,4 cm fra væggen.

Her behøver du ikke sætte et beslag i vater på væggen. Wiren, der er spændt fast på tv’et, skal blot hægtes på de runde monteringsplader, du forinden har fastgjort til væggen. Du kan herefter justere skærmen, så den hænger 100 % i vater – ganske som et maleri.

Et wirebeslag kan bære 35-50 kg og passer til skærme på cirka 26-55 tommer. Du kan få tv’et så tæt som 1,4 cm fra væggen. Dog kan kabler på bagsiden af tv’et sidde i vejen. Ophænget kan købes i fx Harald Nyborg og hos forhandlere på nettet.

  • FORDELE: Skærmen kan komme helt tæt på væggen.
  • ULEMPER: Skærmen kan ikke vippes eller drejes.
  • PRIS: 80-350 kr.

Ophæng, der kan drejes: Få tv’et helt ud i stuen

Tv-beslag

Thin 345 er et tyndt og fleksibelt tvbeslag fra Vogel’s. Set til 1.717 kr.

Tv-beslag med fleksible svingarme gør det muligt at vippe skærmen og dreje den op til 180 grader.

Hvis beslaget har drejearm, kan skærmen let trækkes ud i stuen og drejes til begge sider. Til gengæld stiller det store krav til fastgørelsen på væggen.

Når tv’et kommer langt ud fra væggen, vil der komme et enormt tryk på befæstningen på væggen. Derfor er det klogt at købe ekstra solide skruer og plugs.

Hvis beslaget hænger blot en anelse skævt på væggen, bliver det meget synligt, når skærmen trækkes ud. Du kan kompensere for eventuelle skævheder med små kiler. Nogle tv-beslag kan justeres, så du helt eller delvist kan kompensere for eventuelle skævheder.

Beslagene fås med en eller flere drejeled. Hvis du vil have et tyndt, solidt og fleksibelt ophæng, der også kan vippes, skal du regne med en udgift på mindst 800 kr. Gå efter et beslag, hvor kablerne kan skjules i svingarmen.

  • FORDELE: Kan trækkes ud fra væggen og drejes. Nemt at tilslutte kabler.
  • ULEMPER: Stiller store krav til befæstningen. Kan blive en dyr løsning.
  • PRIS: fra 500 kr.

Andre læser lige nu ...