Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Skjul overgangen med skyggelister

Print Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Det kedelige mellemrum mellem loft og væg, de skæve afskæringer og de små skader skal dækkes til. Det kan gøres med mange forskellige typer lister, men den bedst egnede er skyggelisten, der også er meget nem at sætte op.

Men det går kun godt, hvis man måler meget nøjagtigt op. Og her gælder det om at bruge tommestokken på den rigtige måde. Der er ikke plads til, at tommestokken kan bruges helt udfoldet, så derfor må målet tages i to omgange. Mål fx 40 cm ud første gang, og marker tydeligt. Mål så ud fra den anden side og til mærket. Her er 57 cm – altså skal den første liste være 97 cm lang.

Skær skyggelisten et par millimeter længere, og hold den på plads. Husk, at skyggelisten skal monteres med den brede side op mod loftet og vendes, så der opstår en lille rille op mod loftet og ind mod væggen. Marker nu, hvor meget der skal skæres af yderst på listen, og tag hensyn til, at snittet skal være en anelse skævt, hvis panelet som her buer en smule ud.

Når det lille stykke er savet af, kan den første liste gøres fast med 35 mm dykkere, hvis skyggelisten som her er 15 mm. Der skal søm i begge ender af listen og ellers for hver ca. 30 cm. Det er lidt svært at bruge en hammer, så fagmanden foreslår en sømpistol.

Der måles op til den næste liste med skyldig hensyntagen til det kabel, der følger panelet. Listen saves i 45 grader smig i højre side og sættes op. Der måles op til den sidste liste, som også saves i smig og sættes op. Nu er de grimme overgange mellem væg og loft usynlige. Skyggelisten har i øvrigt fået sit navn, fordi den kaster skygge både på væg og loft og derfor skjuler overgangen og giver et pænt helhedsindtryk.

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Video: Skjul overgangen med skyggelister
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage