Byggevejledning
Let
Svær

Der er opgaver i værkstedet, som ville være lidt nemmere, hvis bare man kunne få et stykke værktøj, der kunne styre fukssvansen, så du kunne save helt lodret og i den vinkel, du har brug for.

Eller en mere præcis og jævnt skærende stiksav, der kunne skære en cirkelrund bordplade ud. Eller en måde at slibe mindre ting af træ, uden at det tager flere timer.

Tre gode tips

Selv om du kan købe dig til rigtig meget, er der ikke gode løsninger i handlen på de tre nævnte udfordringer. Men så er det jo godt, at vi er nogle, der kan bygge selv.

Saveguiden, der styrer fukssvansen i de store stykker tømmer, som kapsaven ikke kan gabe over, bygger du af nogle pladestumper og tre små magneter.

Centerstyret, der styrer den millimeterpræcise håndoverfræser rundt i en cirkel, mens den skærer sig ned i træpladen, består af en træklods og en gevindstang.

Slibebordet er nogle pladestykker, der kan støtte de emner, du vil have en sliberondel til at gøre fine og glatte. Uanset hvilke af de tre, du vælger at bygge, bliver livet i værkstedet lidt nemmere.