Tegneprogram: Du kan fx tegne dit nye haveskur i et gratis 3D tegneprogram inden du bygger det.

Du kan fx tegne dit nye haveskur i et gratis 3D tegneprogram inden du bygger det.

Slut med at have købt for lidt træ eller for mange fliser, fordi du lige har overset en detalje. Når du tegner dine projekter i et 3D-tegneprogram, før du bygger, undgår du overraskelser undervejs i selve byggeriet.

Gratis tegneprogram - der er let at bruge

Der findes et utal af dyre 3D-tegneprogrammer på markedet, og nogle af dem er urimeligt svære at bruge. Vi har valgt et gratis tegneprogram, SketchUp Make, som er let at bruge og lige til at downloade fra nettet. Det er hurtigt installeret, og med denne lille guide er du igang med det samme.

Læs også: Mål op med Google Earth

Øv dig ved at følge vores anvisninger fuldstændigt, når du tegner skuret her i artiklen, så får du en god fornemmelse af, hvad de forskellige værktøjer kan, før du kaster dig over dine egne byggeprojekter.

HENT HELE ARTIKLEN og få den grundige vejledning til tegneprogrammet, så du er klar til dit næste byggeprojekt.

I gang med tegneprogrammet SketchUp

Du kan hente tegneprogrammet på adressen www.sketchup.com. Hvis du vælger Personal Projects, får du gratisversionen. Klik på Download SketchUp Make.

Når tegneprogrammet er installeret, og du starter, skal du først vælge, hvilken type af projekt, du vil lave. Og du skal vælge en rigtig målestok. Så klik på Architectural Design – Millimeters, det vil være et godt udgangspunkt.

Tegneprogram: SketchUp Make

Gratis tegneprogram: SketchUp Make