Arbejdshandsker - godt greb om arbejdet

Med moderne arbejds­handsker får du godt greb om det, du laver, også når handskerne skal være vandtætte eller beskytte dig mod skarpe genstande. Med blot tre par er du klar til stort set alle opgaver.

Arbejdshandsker

Arbejdshandsker behøver ikke at være klodsede. Heller ikke de skærefaste eller vandtætte.

Hvis du tænker på arbejdshandsker som store, klodsede oksehudshandsker, så tænk om igen: Næsten uanset hvilket formål, du skal bruge handsker til, kan du få dem i tynde, fleksible udgaver, der giver dig god føling med arbejdet.

Arbejdshandsker fås samtidigt i så mange udgaver, at du kan købe dig fattig i dem, men reelt kan du klare dig med to-tre forskellige typer.

Vi har her valgt tre typer arbejdshandsker, der kan klare 99 procent af de opgaver, du nogensinde kommer ud for: De tynde allroundhandsker, de vandtætte og endelig en lidt overset variant: den skærefaste handske, der redder dine fingre, hvis hobbykniven smutter, eller du gribe ud efter en skarp metalkant.

Fælles for de tre par arbejdshandsker her er, at de er tynde og fleksible, så du altid har godt greb om arbejdet.

Allround handskerne

De helt tynde handsker er dem, du kan bruge i langt de fleste situationer, hvor du fx gerne vil undgå splinter i fingrene, snavs under neglene eller blot have ekstra godt greb om værktøjet.
Sælges ofte som “montagehandsker” og kan fås for 20-40 kroner pr. par, afhængigt af mærke og kvalitet.

Den viste model: Portwest A120
Pris: set til 15 kr.

De vandtætte handsker

Arbejde med mørtel eller beton er hårdt for hænderne. Men du har stadig brug for at have føling med arbejdet. Det får du med den vandtætte handske, der er lige så fleksibel som en montagehandske. Den er også praktisk, når du renser tagrender, brønde o.l.

Den viste model: ATG MaxiDry
Pris: set til 89 kr.

De skærehæmmende handsker

Selvom den ligner og føles som en almindelig strikket arbejdshandske med godt greb i håndfladerne, kan den skærehæmmende handske modstå en hobbykniv, der smutter, eller en skarp metalkant.

Hemmeligheden er indsyede fibre, lidt ligesom i skærehæmmende bukser til arbejde med kædesave.
De skærehæmmende handsker fås i flere kategorier, afhængigt af hvor stærke de skal være. Kategori C er nok til arbejdet med hobbykniven.

Den viste model: OX-ON Cut Advanced 9900, cut C
Pris: set til 99 kr.

    Andre læser lige nu ...