Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

“Kulfri” – er det nye sort

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Den kulfri teknologi er nu på vej ind i gør det selv-producenternes sortiment. Ryobis første bud er denne kulfri skrue-/boremaskine.

Den friktionsløse motorgang øger maskinernes ydeevne markant. Ryobi regner med op til 40 % længere driftstid.

Nogle producenter kalder det “kulfri”, mens andre kalder det “brushless”. Men det betegner den samme teknologi: Nemlig at de traditionelle kulbørster (dem, du nogle gange kan se slå gnister inden i maskinen) er fjernet og er udskiftet med magneter, der snurrer rundt i motoren – helt uden friktion.

Maskiner med længere levetid

Netop på grund af den friktionsløse motorgang får du i udgangspunktet meget mere saft og kraft ud af batteriet, men en anden fordel er også, at motoren heller ikke bliver så varm som tidligere, hvilket er med til at øge levetiden på maskinen.

Den eneste ulempe ved de kulfri motorer er egentlig, at de er noget dyrere at producere, og teknologien har da også til dato været forbeholdt maskiner til prof-markedet. Imidlertid er turen nu kommet til de mere klassiske gør det selv-producenter, og fx lancerer Ryobi nu deres første bud på en kulfri skrue-/boremaskine.

Ryobis kulfri bore-/skruemaskine

Modellen hedder R18DDBL, er udstyret med to gear og har et drejningsmoment på op til imponerende 60 Nm. Det giver en borekapacitet på 13 mm i stål og på 50 mm i træ, og den kulfri motor skulle give helt op til 40 % længere driftstid. Vi har set Ryobi R18DDBL uden batteri og lader til 1095 kroner på nettet.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage