Gipsskruemaskinen gør arbejdet nemmere

En gipsskruemaskine er beregnet til at skrue gipsplader fast med. Den gør arbejdet nemmere, sætter tempoet betydeligt op og sikrer et godt resultat.

Gipsskruemaskine: Gipsskruemaskinen gør arbejdet nemmere

En gipsskruemaskine sikrer, at skruen monteres i den korrekte dybde hver gang.

© Peter Svendsen

En gipsskruemaskine gør det markant nemmere at opnå en korrekt montering af gipspladen.

Det er nemlig meget vigtigt, at gipsskruerne monteres i den korrekte dybde. Gipsskruen skal undersænkes, og presse gipspladens paplag ned i pladen. Men skruehovedet må ikke gå gennem pappet. Gør den det, mister skruen sit tag i pladen, som derfor ikke sidder ordentligt fast.

Gipsskruemaskine: Korrekt montering af gipsskrue med en gipsskruemaskine

Øverst er skruen korrekt monteret. Den er undersænket, uden at pappet er ødelagt. Nederst er pappet brudt, skruehovedet sidder i det porøse, og skruen kan derfor holde på pladen.

En gipsskruemaskine sikrer et korrekt resultat

En gipsskruemaskine sikrer, at skruen monteres i den korrekte dybde hver gang. Selvom det samme også kan lade sig gøre med en almindelig skruemaskine og en almindelige bits, så vil det være både svært og enormt tidskrævende, at ramme den korrekte dybde.

Gipsskruemaskinen slipper sit tag i skruen

På mange gipsskruemaskiner er bitten placeret, så den kun lige stikker ud gennem en krave forrest på gipsskruemaskinen. Når skruen har den korrekte dybde, rammer kraven gipspladen, og bitten slipper sit tag i skruen. Nogle gipsskruemaskiner fungerer på en mere avanceret måde, men resultatet er det samme.

Gipsskruemaskine slipper sit tag i skruen

Bitten er delvist dækket af kraven.

Gipsskrueautomat til båndskruer

Hvis du for alvor vil skrue op for tempoet, når du monterer gipsplader, er det værd at overveje en gipsskruemaskine med en gipsskrueautomat. Automaten sidder forrest på maskinen, og gør det muligt at benytte gipsskruer på et bånd.

Automaten sørger for, at der hele tiden er en skrue klar til brug. Det eneste, du skal, er at presse gipsskruemaskinen mod gipspladen. Så sørger automaten for resten.

Gipsskruemaskine: Gipsskrueautomat til båndskruer

Med en gipsskrueautomat skal du blot presse maskinen mod gipspladen. Så sørger din gipsskruemaskine for resten.

Gipsskruemaskine med eller uden batteri

Moderne gipsskruemaskiner på batteri og både stærke og udholdende nok til at kunne konkurrere med gipsskruemaskinerne på ledning. Prisen for selve gipsskruemaskinen (uden lader og batteri) er ofte tæt på den samme, som hvis du vælger en model i samme kvalitet med ledning.

Et billigt alternativ til en gipsskruemaskine

En gipsskruemaskine i en god kvalitet er ikke helt billig. Men heldigvis findes der er billigt alternativ. For omkring 20 kroner kan du i de fleste byggemarkeder købe en bit med indbygget krave. Bitten passer i almindelige skruemaskiner, og kraven sikrer, at du ikke kommer til at skrue skruen for langt i.

Bitten virker på samme måde som med en almindelig gipsskruemaskine. Den største forskel er, at med bitten er dybden bestemt på forhånd af producenten. På en gipsskruemaskine har du selv mulighed for at bestemme dybden, så den passer til både skruer og plader.

Gipsskruemaskine: Et billigt alternativ til en gipsskruemaskine

Den specielle skruebit fungerer fint til hobbybrug og er et billigt alternativ til en skruemaskine.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Bore- og skruemaskiner