Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kædesav med god rækkevidde

Print Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Nu kan du kappe højtsiddende grene, uden at du skal op på stigen.

Hvor ofte man har brug for denne stangkædesav fra Ryobi til ca. 1000 kr., kan nok diskuteres. Den vil højst sandsynligt stå parkeret længe, så for os at se er den nok bedst egnet som et deleredskab mellem flere haveejere. Ikke desto mindre fungerer Ryobi RPP750S efter hensigten, og når du først har brug for den, bliver du taknemmelig.

Savens rækkevidde kan udvides til knap tre meter. På billedet foroven ses grensaven i mindste længde, som er knap to meter. Der medfølger et forlængerstykke til den, som nemt indsættes i samlingen mellem greb og hoved.

Ved hovedgrebet findes stikket til elforsyningen samt startaftrækkeren. Strømmen til motoren overføres af stikforbindelser i stangens og forlængerens samlinger, for motoren befinder sig oppe ved kædesavens lille sværd. Dermed har grensaven et ret tungt hoved. Det betyder dog ikke så meget, da saven jo typisk hviler på den gren, der skal skæres.

Sværdet står i en 15° vinkel til bærestangen. Den udformning letter brugen af saven, som i øvrigt er forsynet med en 750 W motor og efter vores vurdering har godt med kræfter. Med frisk kæde og skær får grensaven da også meget hurtigt afkortet selv 10 cm tykke grene. Godt gået! Det er dog en ulempe, at selve snittet bliver forholdsvis groft, mens gartnere anbefaler et fint og glat snit for at gøre mindst mulig skade på træet og begrænse risikoen for svampeangreb i såret.

Betjeningen af grensaven kan generelt siges at være enkel. Den kræver således ikke megen øvelse og fungerer i princippet som enhver anden elektrisk kædesav, med kædejustering og et smøresystem, der skal påfyldes kædeolie.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Anmeldelse: Kædesav med god rækkevidde
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage