Betjening
Sådan saver du
Her demonstrerer vi, hvordan du arbejder med dekupørsaven ved at skære en sløjfe af træsorten cumaro.
En planke i et plankebord arbejder hele tiden lidt. Det kan få en vindridse til at udvide sig – medmindre du nedfræser en sløjfe eller to. Ud over at det er funktionelt, så er det også dekorativt.
Det er ideelt at bruge hårdt ædeltræ til sløjfe, fordi det arbejder minimalt.
Vendes sløjfen denne vej i forhold til træets åreretning, vil sløjfen kunne “rives” fra hinanden, når den store planke arbejder.
Vend sløjfen denne vej, så åreretningen er på langs af sløjfen. På den måde er den næsten umulig at trække fra hinanden.
Indstil styreslæden, inden du går i gang med at skære. I hårdttræ som her presses maskinen og klingen en smule, og træet kan derfor nemt komme til at hoppe. Det er ikke hensigtsmæssigt, når der skal laves præcisionsarbejde.
Start med at skære de små hjørner fra. Undgå at presse saven for meget – det kommer der kun brændt træ og skæve snit ud af.
Træet er meget nemt at styre på den stabile sav, men det er en god idé at stoppe saven helt, når du skal trække træet fri af klingen.
Lister og “lus”
Dekupørsaven kommer også til sin ret, når det gælder de mere almindelige byggeprojekter. Bl.a. ved karm- og gulvreparationer er den god at have ved hånden.