Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Helt savværk i én maskine

Print Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Med Ryobis nye kombi-sav kan du både klare de lidt længere snit i plader og de korte tværgående og vinklede snit i fx fodpaneler og lister.

Der er penge at spare, når du kombinerer to save i én og samme maskine. Men den største gevinst er egentlig den plads, du sparer på opbevaring, og så selvfølgelig det mindre besvær med transport, når projektet flytter ud af værkstedet.

Kapsav og bordsav i én maskine

Ryobis nye RTMS 1800 er en sådan kombination af kapsav og bordsav, og når du først har stillet den 15 kg tunge sav op og har gjort den forsvarligt fast, er du klar til at skære, både på langs og på tværs. Det kræver lidt tid at lære savens funktioner at kende, og manualen skal ikke have ros for at være let at forstå. Men når man har øvet sig lidt i indstilling og omstilling, fungerer saven rigtig godt med den fine 1800 watt motor og en klingehastighed på op til 5000 omdr. i minuttet (ubelastet).

Kombi-savens funktioner

Kapsaven har de funktioner, du har brug for: Bordet kan drejes til en vinkel på ca. 50 grader til begge sider, og saven kan kippes, så klingen vinkles 0-45 grader til venstre. Dog er skalaerne ikke helt så tydelige, som de kunne være.

Når det gælder bordsaven, har den en skærekapacitet på 60 mm i højden, hvilket er perfekt. Men bordet kan ikke kippes, og så kunne vi godt tænke os et bedre land – størrelsen er lidt i underkanten, hvis du vil skære større plader.

Forvent en del støj fra saven

Endelig støjer saven en del, og så skal du lære at stole på lasersigtets røde streg. For når saven vippes ned mod emnet, betyder sikkerhedskappen omkring klingen, at du ikke kan se, hvor klingens 48 tænder bider i emnet.

Vi har set set Ryobi RTMS 1800 til ca. 2600 kr.

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Anmeldelse: Helt savværk i én maskine
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage