Byggevejledning
Let
Svær
Gipshejs: Billig gipshejs til under 200 kroner

Med en gipshejs har du begge hænder fri, når gipspladen skal skrues fast.

Gipshejs

Der er mange fordele ved at bruge en gipshejs, når du skal skrue gipsplader på loftet. Et gipshejs gør arbejdet arbejdet både nemmere og hurtigere, og du undgår dårlige arbejdsstillinger og tunge løft. Samtidig giver en gipshejs dig mulighed for at have begge hænder fri. Det er især en fordel, hvis du arbejder alene.

Gipshejs pris

Normalt koster de billigste gipshejs fra omkring 2.000 kr. Men bygger du din pladehejs til gipsplader selv, kan du gøre det for under tiendedel af den pris - eller det samme som det koster at leje en gipshejs pr. dag.

Byg din gipshejs selv

Man kan også købe en gipshejs brugt, men her får du i stedet opskriften på, hvordan du selv superbilligt kan fremstille en gipshejs med en lasteevne på op til 30 kg - lige nok til at løfte en 13 mm gipsplade på 90 x 250 cm, som vejer 28 kilo, op mod loftet, så du har begge hænder fri, når pladen skal skrues fast.

Hvad skal du bruge for at bygge en gipshejs?

For at bygge en gipshejs skal du bruge en spændestøtte. Den består af to teleskopiske rør og et greb, der skyder en stang op. I alt kan gipshejsen blive 290 cm lang. Derudover skal du blandt andet bruge noget lægte og understellet fra en gammel kontorstol.

Hent den komplette byggevejledning til hjemmebygget gipshejs

En gipshejs er en genial måde at lette arbejdet på, når du skal i gang med gipsloftet. Det er et overkommeligt projekt for alle gør det selv-folk, og så er der samtidig en del penge at spare. Hvis du henter vores byggevejledning til at bygge en gipshejs for under 200 kr. i materialer, kan du følge vores eksperters detaljerede trin for trin-vejledning. Du får en komplet materialeliste til din gipshejs. Den tager ikke mere end et par timer at bygge. God fornøjelse.“