Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

3 tips: Hold planterne i live, når du er på ferie

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Her får du tre gode råd til, hvordan du holder dine dyrebare planter i live, imens du er på ferie.

Uden regelmæssig vanding dør dine planter. Og hvis du er bortrejst i to, tre eller fire uger om sommeren, kan du aldrig være sikker på, at alle dine planter overlever din ferie. Men der er selvfølgelig masser, du kan gøre for at sikre dine planters overlevelse!

  1. Din nabo
    Er du gode venner med naboen, er det oplagt, at få ham til at vande din have (og tømme postkassen samtidig). Inviter ham ind på kaffe og giv ham en udførlig plan over, hvilke planter du vil have vandet, og hvor ofte. En af fordelene ved at involvere naboen i din havevanding er, at der så også bliver holdt lidt øje med huset.

  2. Stil planterne i skyggen
    Har du ikke mulighed for at få hjælp til vandingen, skal du sørge for at vande planterne godt igennem og stille dem i skygge (så køligt som muligt), inden du rejser. På den måde optimerer du planternes overlevelseschancer, så godt som du kan.

  3. Invester i et automatisk vandingsanlæg
    Det bedste du kan gøre for dine planter, er at købe og sætte et automatisk havevandingsanlæg op. I den gratis artikel, kan du læse om Kärchers smarte vandingscomputer SensoTimer ST 6 Duo. Det automatiske vandingsanlæg sørger for, at dine planter får lige præcis den rette mængde vand, de har brug for, og du er helt uafhængig af naboer og venners hjælp.

Log ind eller køb adgang for at se tegningen

Sådan bruger du en havevandingscomputer

Der er i sagens natur forskel på, hvordan man betjener de mange forskellige vandingscomputere, der findes ude i byggemarkederne. Uanset hvilken model du vælger, må du følge vejledningen. Her kan du se de grundlæggende principper i, hvordan systemet SensoTimer ST6 Duo eco!ogic fra Kärcher betjenes.

Skru vandingscomputeren fast på en udendørs vandhane, og sæt batterierne i computeren og jordfølerne. Den første jordføler, du sætter batteri i, styrer studs 1. Og den anden, du sætter batteri i, styrer studs 2.

Så snart computeren får installeret sit batteri, tænder skærmen. Producenten oplyser, at batterierne holder i cirka et år, før de skal skiftes. Her starter opsætningen med det samme, og du skal indstille tiden, vælge, hvornår vandingerne skal starte (fx 6.00 om morgenen og 20.00 om aftenen), hvor længe der skal vandes, og også, hvor fugtig jorden må være, før vandingen springes over. Computeren betjenes med de fem knapper under skærmen. Husk at tænde for vandhanen!

Sidste punkt er, at du skal “plante” jordfølerne. Sørg for at placere dem, hvor du normalt vander og er sikker på, at vandet vil ramme dem. Det er også vigtigt, at de plantes et sted, der er helt plant, og ikke i en fordybning eller på en forhøjning.

Markeringen viser, hvor langt ned i jorden føleren skal trykkes.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage