Motorbøren flytter ét ton grus – i ét hug

Selvom de fleste trillebøre kan køre med over 100 kg, så er det langtfra sikkert, at din ryg og dine knæ kan klare samme belastning. Det er nemlig hårdt arbejde at køre med fuld last. Med motorbøren kan du uden problemer køre med det tidobbelte uden at overbelaste din krop.

Her er motorbøren smart

Minidumperen, som motorbøren rigtigt hedder, er en stor hjælp, hvis du fx skal flytte store mængder grus, sten eller lign. På Gør Det Selv har vi bl.a. haft glæde af den, da vi skulle:

  • Nedlægge en krybekælder og fylde den op med grus.
  • Køre store mængder jord væk efter udgravningen til en svømmepøl.
  • Fordele perlesten i en indkørsel.
  • Køre byggeaffald væk.

Sådan styrer du en motorbør

Selvom der er mange håndtag, er motorbøren relativt nem at betjene, og de fleste vil føle sig trygge ved den efter få minutters kørsel.

A: Choker – trykkes ned, når maskinen startes.
B: Gasgreb – styrer motorens omdrejninger.
C: Styrbar kørsel – gør det muligt at styre fremdriften individuelt i de to forhjul.
D: Betjeningsgreb – når bøjlerne trækkes op mod grebet, kører maskinen frem. Når kuglegrebene trykkes ned, kører maskinen baglæns. Er styrbar kørsel aktiveret, styrer venstre greb venstre forhjul, og højre greb højre forhjul. Er håndtaget ikke aktiveret, kører maskinen i lav fart, når én bøjle trækkes op, og i høj fart, når begge bøjler er trukket op.
E: Lad – tipper ladet.
F: Nødstop

Motorbør med selvlæsser

Nogle motorbører er udstyret med en selvlæsser. Selvlæsseren er et simpelt blad forrest på maskinen, der gør det muligt at læsse fx grus op i ladet.

Motorbørens selvlæsser kan kun vippes op og ned. Du skal derfor køre motorbøren ind i en grusbunken med selvlæsseren forrest og nede, hvis du skal have det til at fungere.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Havemaskiner