Indrømmet! Det er i den grad fristende “bare at gi’ den gas”, og brænde ukrudtet helt ned til grunden, når man nu er i gang med en ukrudtsbrænder. Men lad være! Ukrudtet kommer med garanti igen på ingen tid – af den simple grund, at rødderne overlever og at planten på den måde “kan starte på en frisk”.
Svitser du i stedet ukrudtet et kort øjeblik med din ukrudtsbrænder, skader du derimod plantens celler, hvorved vandet fordamper, og hele planten går ud: Den dør med andre ord af tørst!
Du kan ikke bekæmpe al ukrudt på én gang med en ukrudtsbrænder!
Selv om du gør det helt rigtigt, er det desværre ikke muligt at bekæmpe alt ukrudt én gang for alle, og du er nødt til at tage kampen op igen og igen.
En del planter vil overleve varmen fra din ukrudtsbrænder, (men vil være voldsomt svækkede), og nyt ukrudt vil selvfølgelig løbende kunne så sig selv. Blandt gartnere er rådet, at du skal varmebehandle med en ukrudtsbrænder cirka hver 14. dag fra først i april til sankthans og herefter hver 3. uge resten af sommeren.
Læs mere om ukrudt
Ideen bag den hurtige svitsning
Alle planter har brug for at kunne optage vand. Denne evne kan ødelægges med varme, og det er ideen med den hurtige svitsning. En ukrudtsbrænder er mest effektiv på nyspirede planter, og de skal kun svitses et splitsekund med ukrudtsbrænderen for at dø.
Græs, mælkebøtter, tidsler og andre flerårige planter kan sagtens kræve flere omgange med en ukrudtsbrænder. Her kan du med fordel svitse 2. gang allerede fire dage efter den første behandling.