Lækker donkraft på trykluft

Træt af din donkraft? Du skal have fingrene i en pneumatisk donkraft, der kan løfte helt op til 2000 kg helt uden du behøver at svede over et håndsving.

Donkraft på trykluft

Verdens nemmeste donkraft kører på lufttryk og kan løfte op til 2000 kg.

Skifter du tit hjul? Er dine hænder, håndled og underarme trætte af den tunge og træge spindeldonkraft, du fik med bilen? Vi har løsningen til dig, der bare skal have arbejdet overstået hurtigt og effektivt.

Bahcos pneumatiske donkraft kan løfte en personbil på 2.000 kg op til 42,5 cm på under et minut, og du behøver kun en lille gør det selv-kompressor for at bruge donkraften, som i øvrigt ikke fylder mere end et stort vaffeljern, når den er klappet sammen.

Donkraften er lavet som en sandwich af metal og gummi. De to gummiairbags skubber donkraftens stålbund og ståltop fra hinanden ved hjælp af lufttryk, og det eneste, du behøver at gøre, er at trykke et håndtag ind.

Prisen for værktøjet er høj, men for ca. 4.000 kroner plus en lille kompressor får du fingrene i en donkraft, der virkelig gør livet lettere og med garanti giver nabopoint på villavejen.

A. Stålpladen på toppen sikrer stabilitet og en jævn overflade, som ballonerne kan trykke op ad.

B. På toppen er donkraften udstyret med en løftesko med et kryds præget i metallet, der holder bilen på plads over donkraften, som desuden leveres med en 8 cm høj manuel forlænger til løfteskoen.

C. Donkraftens hjerte er de to airbags, der fyldes med luft. De to airbags er lavet i kraftigt gummi, så de kan tåle at blive væltet, tabt eller ramt, selvom de er pustet op.

D. Donkraften hviler på en kraftig og tung stålbase, som sikrer, at den ikke flytter sig i forhold til bilen, imens de to airbags fyldes op.

E. Sikkerhedsventilen sidder på højre side af håndtaget.

F. Donkraften styres let og fuldstændig intuitivt med to greb nær håndtaget.

En lille kompressor er nok

Der skal ikke særlig mange kræfter til for at få donkraften til at fungere. Faktisk kan en lille kompressor til under 1.000 kroner klare arbejdet, hvis den yder mellem 7 og 10 bar.

Kompressoren bør holdes tilkoblet, så længe du bruger donkraften, da denne har en tendens til at tabe en smule luft.

Donkraften er udstyret med et 1/4-tommers standard-trykluftstik, som kan tilkobles en kompressor med en billig trykluftledning.

Når du trykker det venstre håndtag ind, fyldes der luft i de to airbags, og bilen løftes af jorden.

Når du trykker det højre håndtag ind, frigives der luft fra de to airbags, og bilen sænkes ned til jorden.

Der er mange små kompressorer på markedet, som er stærke nok til at pumpe donkraften op.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Værktøj