FLISESKÆREREN ridser i klinkens overflade, hvorefter klinken knækkes over. Det fungerer ganske glimrende i tynde vægfliser. Men i tykke og hårde gulvfliser, der kan modstå et højt tryk, kommer den ofte til kort. Pris fra 120 kroner.
+ Billig
+ Nem at betjene
− Ikke egnet til hårde og tykke klinker
VINKELSLIBEREN kan skære i det meste, og med en diamantklinge og en rolig hånd kan du lave skarpe snit i alle typer klinker. Som den eneste af de tre kan vinkelsliberen også lave buede snit. Den kan godt have lidt svært ved helt lige snit i meget brede klinker - det kræver i hvert fald en meget rolig hånd. Pris fra 50 kroner for en diamantklinge.
+ Kan skære i alle typer klinker
+ Billig
− Kræver en rolig hånd
− Svært at lave lange snit helt lige
VÅDSKÆREREN køler diamantklingen med vand, som samtidig mindsker friktionen mellem klinken og klingen, som derfor holder længere. Arbejdet støver ikke, og så gør vådskæreren det muligt at køre klingen superpræcist og meget forsigtigt gennem klinken. Det er her, de fleste vil opnå det bedste resultat. Pris fra 450 kroner til små klinker. Pris fra 2.500 kroner til store klinker. Begge typer kan også lejes på dagsbasis.
+ Laver det fineste snit
+ Nemt at få et godt resultat
− Uhandy
− Dyr til store dimensioner
Sådan læser du skemaet
Vi har testet de tre maskiner på fem forskellige klinker, som dækker de typer, du typisk vil støde på som gør det selv’er. Under hver klinke kan du se, hvor godt de tre maskiner hver især klarer sig. En karakter på tre eller derover er godkendt.
Succesraten fortæller, hvor mange gange ud af fem forsøg vi fik et tilfredsstillende resultat. Karakteren er en samlet vurdering af, hvor godt den pågældende maskine klarer sig i den specifikke klinke. En karakter på tre eller derover er godkendt.
Det er vigtigt at huske på, at vi her zoomer godt ind på snittene, og at eventuelle småfejl derfor er en del mere tydelige her, end de vil være, når klinkerne er lagt og fugede.
