Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Test af sømpistoler

Print Gem artikel

Glem alt om hammer og søm, hvis du skal sætte træloft op eller montere metervis af lister. Sømpistolen gør arbejdet nemmere, hurtigere og sjovere. Vi har testet seks af de mest populære modeller, som alle er uden besværlige slanger og kompressorer.

Sømpistol test: Sømpistolen er meget mere effektiv end hammer og søm.

Sømpistolen er meget mere effektiv end hammer og søm.

Om testen

Lad os starte med at slå en ting fast: En sømpistol er ikke et billigt stykke værktøj. Priserne starter omkring 2.000 kr. uden batteri og lader. Men når alternativet er mange timer i selskab med diverse lister, hammer, små søm og en klemmelus eller fem, kan prisen hurtigt komme til at virke ganske overkommelig.

Vi har set nærmere på seks modeller, der koster 4.500 kr. eller mindre inklusive alt. De skyder med dykkere med en diameter på 1,2-1,6 mm. Skal du arbejde med større søm, findes der naturligvis også pistoler til det. Ofte er prisen dog også en del højere.

Fem af de testede modeller drives af et 18-V-batteri. Den sjette kører på gas og har et mindre batteri, der udelukkende bruges til at antænde gassen, når sømmet skydes afsted.

Fordelen ved at vælge en gasmodel er, at den både fylder og vejer mindre. Til gengæld larmer den mere, og man kan lugte de små gaseksplosioner.

Store forskelle

Maskinerne minder om hinanden, men vores test afslørede en række forskelle, og mens den hurtigste klarer to skud pr. sekund, bruger den langsomste mere end dobbelt så lang tid. Det skyldes bl.a., at den ikke har flerskudstilstand, som ellers ville gøre den i stand til at affyre et skud, så snart den presses mod emnet.

Ingen af de seks er decideret støjsvage, men enkelte virker nærmest sådan, når man sammenligner med brølene fra de mest larmende.

Sådan har vi testet sømpistoler

Dybdeindstillingen afgør, hvor dybt sømmet skydes i. Sømmet skal kunne skydes under overfladen, i plan med overfladen eller rage lidt op, så du midlertidigt kan hæfte fx en liste og nemt fjerne den igen. Det kalder vi præcision.

For at kunne klare det høje lufttryk er maskinerne solidt bygget, og vægten er derfor i den høje ende. Der er dog alligevel stor forskel på den letteste og den tungeste deltager.

Jo hurtigere du kan arbejde, desto hurtigere er arbejdet overstået. Vi tog tid, mens 100 søm blev skudt i. Ved samme lejlighed foretog vi en støjmåling af de larmende maskiner.

LÆS OGSÅ: Den effektive sømpistol

Uafhængig test

Magasinet Gør Det Selv er 100 % uafhængigt af producenter, annoncører og andre interessenter. Vores testredaktør undersøger markedet for, hvad der findes, og han håndplukker selv alle de maskiner, han ønsker at teste. Alle deltagere bliver udsat for de præcis samme hårde tests, som du kan læse nærmere beskrevet i artiklen.

Vi har testet disse 6 sømpistoler

 • DEWALT DCN660N
 • TJEP TF-16/64 GAS 2G
 • RYOBI R18N18G
 • MAKITA DBN600ZJ
 • STANLEY FMC792B-XJ
 • MILWAUKEE CN18GS

Hent hele testen nu

Hent magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Test: Test af sømpistoler
Total pris: 149 kr
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
  • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
  • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
  • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage