Vægscanner: Stop gætteriet, når du skal bore i væggen

Få styr på, hvad du borer i, inden det er for sent. Du kan spare mange tusinde kroner ved at bruge en vægscanner, inden du borer hul i muren. Se her, hvorfor.

Vægscanner: En vægscanner er uundværlig, hvis du skal bore i dine vægge

Det er de færreste af os, der har fuldstændig styr på, hvor hjemmets vandrør, ledninger og lægter er gemt i væggene. Derfor er en vægscanner absolut et stykke værktøj, der bør være i alle gør det selv’eres værktøjskasse.

En vægscanner sladrer

De fleste vægscannere kan både finde vandrør, el-installationer og træ, når man fører dem hen over væggen. Med et enkelt “bib” fortæller vægscanneren, at der gemmer sig noget inde i væggen. Enkelt og meget praktisk.

De fleste vægscannere viser på displayet, hvorvidt der er tale om elledninger, vandrør eller træ, så du ved om du skal bore eller ikke bore. Vægscanneren er altså genial at bruge, inden du begynder at bore.

Vægscanneren har flere navne

Vægscannere går under flere forskellige navne. Nogle kalder dem lægtesøgere, da vægscannere er gode til at finde trælægter i væggene, og man derfor ved, hvor man kan sætte tunge ting op på væggen.

Andre kalder vægscannerne for multiscannere eller multidetektorer, da de oftest er i stand til at finde flere forskellige emner, der kan være skjult i væggen. De fleste vægscannere håndterer alle tre opgaver. Nogle af de dyrere vægscannere kan tilmed fortælle dig, hvor dybt det pågældende emne ligger i væggen.

En vægscanner kan spare dig en formue

En af de vigtigste grunde til at anskaffe sig en vægscanner er, at den kan spare dig en formue. De billige hylder fra Ikea kan hurtigt blive til et rigtigt dyrt projekt, hvis du kommer til at ramme et vandrør med boremaskinen, når du skal sætte dem op. Typisk sker den slags også i weekenden, hvor det er ekstra dyrt at få en vvs’er til at kigge forbi. Det kan vægscanneren redde dig fra.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Værktøj