Hold vandet ude – med et metalprofil

Fugt i træværk er noget møg, for det nedbryder træet. Derfor skal du gøre, hvad du kan for at beskytte dit træværk. Profiler af metal er ideelle til formålet – de er effektive og uforgængelige og findes i mange varianter.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
3 timer
Pris
70 kroner

Intro

Metalprofiler har flere fordele – de er uforgængelige og kræver ingen vedligeholdelse. Prismæssigt er de også til at komme i nærheden af, så der er mange gode grunde til at bruge profiler, hvor du kan komme til det. Hvis du tænker kreativt, kan du sagtens bruge metalprofiler med stor succes mange andre steder, end de oprindeligt er tiltænkt.

Profiler til ethvert formål

Der er udviklet profiler til bestemte formål, fx til sålbænke og forskellige former for inddækninger. Det betyder, at der findes profiler med mange forskellige former, så der er stor chance for, at du kan finde et, der passer lige præcis til dine behov og ønsker. Eller i hvert fald meget tæt på. Hvis det skulle være nødvendigt at skære profilet lidt til for at få en bedre pasform til en bestemt opgave, så er det heller ikke noget problem. Det er nemt nok at skære det til med en pladesaks.

Et stærkt metalprofil stopper vandet

Her har vi brug for at tætne trinnet på døren til skuret, så der ikke trænger vand ind og gør skade. Det ønsker vi at gøre med et stærkt metalprofil. Valget faldt på et profil til vinduer, fordi formen passede bedre til vores opgave end det profil, der faktisk var beregnet til dørtrin.

Vejledning

01
Sådan gør du 6 Trin

1

Der kommer vand ind under dørtrinnet. Det er ubeskyttet, og der er ikke fald nok på betontrappen til at lede vandet væk. Når det blæser, er der ekstra stor risiko for, at vandet bliver presset ind under dørtrinnet med risiko for fugtskader.

2

Tegn op, hvor metalprofilet skal sættes op. Pres det godt ind mod dørtrinnet, når det sidder præcist, og streg tydeligt op, så det er let at se, hvor du skal skære. Du kan være heldig, at der allerede er en rille, men her må vi selv lave den.

3

Lav en rille i trinnet til metalprofilet med en multicutter. Rillen placeres lige midt i den nederste del af dørtrinnet, som er tættest på betontrappen. Den skal være ca. 5-7 mm dyb, så der er plads til at sætte profilet godt fast.

4

Det kan være nødvendigt at klippe metalprofilet til, så det er nemmere at presse på plads i rillen. Brug en pladesaks - det er det letteste.

5

Lav en prøvemontering for at se, hvordan profilet passer i rillen. Bank forsigtigt med en klods og hammer, så du ikke bøjer profilet. Hvis det ikke passer, har du mulighed for at rette det til. Her fjernes det dog igen, så træet kan få en gang lak.

Træet bliver slebet og får en gang lak, der også beskytter mod slitage, vand og fugt.

6

Skru profilet fast, når lakken er tør. Her bruges 3,5 x 25 mm skruer. Du kan evt. også lægge en udendørs fuge, der kan tåle fugt og kulde, mellem dørtrin og trappe. Det gør vi her for at forhindre insekter i at have bo under trinnet.

Tidsforbrug

2-3 timer

Pris

Ca. 70 kroner for 2 meter

Sværhedsgrad

En overkommelig opgave, der forebygger fugtskader.

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Vinduer og døre