3 tips til at beskære havens buske

ANNONCE: Du behøver ikke at være gartner for at gøre det selv. Her får du en nem guide til flotte, tætte og blomsterrige buske.

Af kommerciel redaktion for FISKARS

Et beskæringsprojekt af havens buske er kun et omgående must, hvis du spotter syge eller ødelagte grene, der eventuelt er i vejen. Hvis vil forme busken, skabe mere plads/lys eller ønsker en kraftigere blomstervækst, så er det selvfølgelig også bare om at komme i gang, men du skal vælge det rigtige tidspunkt, så du forstyrrer buskens vækst mindst muligt. Her får du tre enkle tips, der hjælper dig med begge dele.

1. Værktøj
Før du går i gang, skal du selvfølgelig have de rigtige haveredskaber til formålet. En beskæringssaks giver et præcist, let og sikkert klip, så du er sikret det bedste resultat.

Tip! Fiskars’ patenterede PowerGear beskæringssakse tripler klippestyrken og er udstyret med et ergonomisk design, der gør den behagelig at have i hånden og kan bruges til grene på op til 2 centimeters tykkelse.

2. Timing

Det bedste er at slå op på nettet, kigge i en bog om beskæring eller spørge dit lokale gartner, hvad de præcise behov er for de sorter, du har. Som en tommelfingerregel kan du dog bruge disse guidelines:

Sommer/sensommer
Her kan du beskære de buske, der blomstrede tidligt på foråret – men altså først, når blomsterne er faldet af.

Forår
Her kan du beskære de buske, der blomstrede i sensommeren. Du bør i øvrigt være helt sikker på, at der ikke er nattefrost længere, når du går i gang med arbejdet.

Vinter
Mange er tilhængere af at beskære deres løvfældende buske om vinteren, så er det desuden lettere at overskue arbejdet.

3. Metode
Den mest klassiske metode er udtynding, der kan bruges til stort set alle buske, så længe de er 4 år gamle eller mere. Det er med til at holde busken ung og sund, da beskæringen sætter gang i ny vækst – og ret nemt: Beskær en tredjedel af de ældste grene, der er lige over jorden.

Tip! På fiskars.dk kan du finde den beskæringssaks, der passer til din have.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Annonce