Haveredskaber

Bliv klogere på, hvilke haveredskaber, du bør have i haveskuret. Vi vejleder dig også i, hvordan du holder dine haveredskaber i topform.

  Haveredskaber

  Havearbejdet bliver langt lettere, hvis du har de rigtige haveredskaber. De mest almindelige er spade, hakkejern, rive, løvrive, kultivator. Blandt de mindre haveredskaber, er det en god ide at have en lille skovl, mælkebøttejern, en lille havesaks til at beskære mindre grene med, og et ørnenøb til tykkere gren. En grensav er også praktisk, hvis du skal save en større gren over.

  Motoriserede haveredskaber

  Derudover er der de større motoriserede haveredskaber, enten eldrevne, benzindrevne eller på batteri. Det er fx en plæneklipper, hækkeklipper, kanttrimmer og måske en motorsav, hvis du har mange, større træer i din have.

  Ophæng til dine haveredskaber

  Haveredskaber har altså alle mulige størrelser og kan godt fylde en del, hvis du ikke sørger for at finde en fornuftig plads til dem, fx i et skur. Hvis du organiserer dine haveredskaber, er de nemme at få fat på, når du har brug for dem. Der findes mange forskellige typer ophæng, der er beregnet specielt til haveredskaber, så du kan finde det, der passer bedst til dine behov. Hvis du skal bygge et nyt skur, er det smart at tænke ind fra starten, at der skal være god plads til haveredskaber. Står de lange haveredskaber blot op ad væggen, bliver det hurtigt noget rod. Med ordentligt ophæng til haveredskaberne, udnytter du pladsen optimalt.

  Her kan du se, hvordan du kan hænge dine haveredskaber op: Ophæng haveredskaber

  Dyre eller billige haveredskaber?

  Hvis du skal ud at købe nye haveredskaber, kan det godt betale sig at vælge nogle i en god kvalitet. De holder længere og leverer det flotteste resultat. Det kommer selvfølgelig også an på, hvor stor en have du har, og hvor haveinteresseret du er. Har du blot en lille have, der ikke kræver meget vedligeholdelse, kan du godt nøjes med billige haveredskaber.

  Vedligeholdelse af haveredskaber

  Det er vigtigt, at du vedligeholder dine haveredskaber, så de fungerer optimalt. Både beskærersaks, plæneklipper og spade har godt af jævnligt at blive slebet, så skæret er skarpt. Det bliver da lettere for dig at bruge haveredskaberne, og du får et flottere resultat. Samtidig holder dine haveredskaber længere.