Hvordan virker et blandingsbatteri?

På brøkdele af sekunder justerer det moderne blandingsbatteri mængden af varmt og koldt vand, så vandet i din bruser konstant har lige præcis den temperatur, du har bedt det om.

Engang var et brusebad en plagsom vekslen mellem kuldegysninger og skoldet maveskind, fordi du selv styrede mængden af vandet og temperaturen ved at dreje på den kolde og den varme hane hver for sig. I starten måtte du justere igen og igen, efterhånden som vandet i den varme hane blev varmere. Og når du endelig havde ramt rigtigt, ændrede det sig alligevel, når der var en, der stjal det varme vand ude i køkkenet eller huggede det kolde vand ved at trække inde på toilettet. Alt det er nu et overstået kapitel i brusekabinens historie.

Moderne blandingsbatterier sørger for, at brusebadet er en behagelig oplevelse. En følsom termostat mikser det kolde og varme vand, så vandstrålerne konstant har den temperatur, du har bedt om. Og når vandet i rørene pludselig skifter temperatur eller tryk, reagerer blandingsbatteriet med turbofart. I de mest moderne udgaver finder batteriet den rette blandingstemperatur så hurtigt, at kroppen under bruseren end ikke når at registrere det.

Andre læser lige nu ...