Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvordan virker et blandingsbatteri?

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

På brøkdele af sekunder justerer det moderne blandingsbatteri mængden af varmt og koldt vand, så vandet i din bruser konstant har lige præcis den temperatur, du har bedt det om.

68708_DK_D_13_2011_1_1a.jpg

Engang var et brusebad en plagsom vekslen mellem kuldegysninger og skoldet maveskind, fordi du selv styrede mængden af vandet og temperaturen ved at dreje på den kolde og den varme hane hver for sig. I starten måtte du justere igen og igen, efterhånden som vandet i den varme hane blev varmere. Og når du endelig havde ramt rigtigt, ændrede det sig alligevel, når der var en, der stjal det varme vand ude i køkkenet eller huggede det kolde vand ved at trække inde på toilettet. Alt det er nu et overstået kapitel i brusekabinens historie.

Moderne blandingsbatterier sørger for, at brusebadet er en behagelig oplevelse. En følsom termostat mikser det kolde og varme vand, så vandstrålerne konstant har den temperatur, du har bedt om. Og når vandet i rørene pludselig skifter temperatur eller tryk, reagerer blandingsbatteriet med turbofart. I de mest moderne udgaver finder batteriet den rette blandingstemperatur så hurtigt, at kroppen under bruseren end ikke når at registrere det.

Log ind eller køb adgang for at se tegningen

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage