Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Brusekabine

Vi giver dig inspiration og vejledning til, hvordan du selv kan bygge din egen brusekabine, så den passer til dine behov.

Byg selv din brusekabine

Det er nemt at bygge en bruseniche eller brusekabine takket være et fantastisk materiale: Letbeton... eller porebeton, multiplader, gasbeton, kært barn har mange navne. Men byggeplader i letbeton gør dig i stand til nemt og let at bygge en billig bruseniche eller brusekabine efter de mål, du ønsker. Det er let som at bygge med Legoklodser.

Brusekabine af letbeton

Pladerne af letbeton saves til med en håndsav med store, grove tænder, en såkaldt letbetonsav. Pladerne til brusenichen eller brusekabinen skal limes sammen med letbetonlim, som påføres i et tyndt lag. Samlingerne mellem pladerne styrkes med bølgesøm, der sikrer en tæt brusekabine. Det er vigtigt, at pladerne til brusekabinen samles i forbandt, altså forskudt, så samlingerne ikke ligger det samme sted.

LÆS OGSÅ: Byg brusekabinen i gasbeton

Giv din bruseniche nyt liv

Hvis din bruseniche ser lidt slidt ud, kan det være på tide at friske den lidt op. Der skal heldigvis ikke så meget til, inden din bruseniche eller brusekabine kommer til at se ny og flot ud. Udskift slidte fuger i brusenichen og sæt nye fliser op, og så er du nået rigtig langt – uden at bruge mange penge eller lang tid. Nye fliser kan sagtens limes oven på gamle fliser i en bruseniche eller brusekabine.

Brusekabine med udsigt

Drømmer du om en glasvæg i din bruseniche eller brusekabine? Det kan du let få, og en bruseniche eller brusekabine af glas er et flot alternativt til bruseforhænget. Sørg for at måle din brusekabine helt præcist op, inden du bestiller glasset. Væg og gulv er sjældent helt lige, og du skal tage højde for skævheder, for ellers står du med en glasplade, der ikke passer til din bruseniche eller brusekabine. Når du har fået glasset og skal sætte væggen op, er det vigtigt, at alle flader i brusekabinen er HELT fri snavs og fedt, for ellers kan limen ikke sidde fast.

Byg bruseniche med smarte plader

Der findes en anden type byggeplader, ud over letbeton, der er meget velegnede til at bygge bruseniche eller brusekabine. Det er vådrumsplader fx fra producenten Wedi. Pladerne er tykke som letbeton, stærke som fibergips og lige så nemme at save i som gipsplader. Det oplagte materiale til brusekabinen. Pladerne er større end letbetonplader, men de er nemme at skære til og lime. Med vådrumsplader fra Wedi kan du nemt bygge en flot og helt tæt brusekabine, som du kan vådrumssikre og beklæde med fliser.

LÆS OGSÅ: Byg bruseniche af Wedi plader

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage