Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Nemt brusevæg

Print Gem artikel

Forhænget skal skiftes ud med en fast brusevæg. Den fås både i glas og i akryl, og her har vi valgt en 10 mm akryplade. Den vejer mindre end glas og er lettere at skære til.

Det kan fx gøres med en stiksav, og har du ikke det, kan en fintandet fukssvans også bruges. Når pladen er savet til, skal den lige slibes i savkanten. Pladen leveres med holdere, skruer og plugs. Når man har fundet ud af, hvor pladen skal placeres, bores et 7 mm hul med et murbor i væggen. Der sættes en plug i.

Nu kan holderen skrues fast – brug 2 eller 3 holdere i væggen og to på gulvet. Vil du ikke bore kan du sætte holderne fast med acrylfugemasse eller monteringslim. På denne måde undgår du at lave hul i den underliggende vådrumsmembran.

Nu skal pladen på plads. Holderne giver en afstand på 1 cm fra væg og gulv, hvilket der er taget højde for ved tilpasningen af pladen. Sæt pladen først ned holderne i gulvet og skub den dernæst ind i holderne på væggen.

Til pladen findes også en kantliste i aluminium, men her har vi valgt at bruge maghoni, så den passer til det øvrige interiør. Øverst med et bræt i passende dimension og med en not på 1,1 cm, der kan gå ned over den 1 cm tykke plade. Brættet påføres en tynd stribe silicone.

Langs kanten bruges en U-liste, ligeledes med en not på 1,1 cm. Også her får den en tynd stribe silicone. Væggen er sat op på mindre end en time og nu er man fri for at slås med forhænget – som i øvrigt også skulle vaskes alt for tit.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Video: Nemt brusevæg
Total pris: null purchase.price.currency
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage