Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lav et bord med vask i vådrumsplade

Print Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Skal du bruge et bord med vask på specialmål, kan du nemt selv fremstille det ved at bruge vådrumsplader. Her har vi taget en 100 mm tyk wediplade, hvor vi vil placere vasken 40 cm fra pladens ene ende.

Målene på vasken streges op ved hjælp af et vaterpas, og du kan lave vasken i præcis den størrelse, du ønsker. Pladerne er nemme at bearbejde. Her bruger vi en almindelig håndsav, der ubesværet saver sig gennem pladen.

Når der er savet ud til vasken, skal pladen vendes om, så bagsiden vender opad. På hele bagsiden af pladen fuges der en klæbemasse på. Det er en speciel klæbemasse, der købes sammen med pladerne.

Oven på den 10 mm tykke plade lægges der nu en 20 mm plade, der på den måde bliver bund i vasken. Du skal lægge pladen ret præcist med det samme, da den stærke klæber er meget hurtigttørrende. Når de to plader ligger præcist oven i hinanden, presses de godt sammen.

For at få et fald i vasken laver vi fire smalle striber på hver 2 cm. Med så tynde striber bør du skære for med en hobbykniv, inden de saves ud. Så undgår du, at de flosser. Striberne tilpasses, så der kan ligge en liste hele vejen rundt i bunden af vasken.

Den skal fastgøres med samme klæber, som der blev brugt til at lime de to plader sammen med. Når vasken senere bliver spartlet og beklædt med fliser eller mosaikstifter, vil vandet naturligt søge ned mod midten, hvor afløbet skal placeres.

Tømreren benytter et 40 mm kopbor, hvilket passer til de fleste gængse afløb. Som hovedregel skal der altid bores fra begge sider for at opnå et pænt resultat.Vaskebordet er færdigt og skal nu fuges og beklædes med de fliser, man måtte ønske sig.

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Video: Lav et bord med vask i vådrumsplade
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage